Bin Ladena štite oni koji ga traže

Saudijac Nasser al-Bahri (38) bio je dugo bin Ladenov tjelohranitelj pa je izbjegao u Francusku gdje je napisao svoja sjećanja, zajedno a novinarem Georgesom Malbrunotom. Predstavljaju zanimljiv portret najtraženijeg čovjeka na svijetu, skrivenog u Yemenu jer ga Al Quaeda želi ubiti a zapadne sile uhvatiti i suditi mu.

Al-Bahri je upoznao Ben Ladena 1996 godine u provinciji Kandahar:
"Činilo mi se da sam susreo rijetku osobu, čak idealnu jer je imao vlastite principe. Bio je miran, uljudan i činilo mi se jako sređenih misli i ideja. Malo nakon što smo se upoznali, začudio sam ga jer sam brzo oduzeo oružje jedom čovjeku, koji ga je htio raniti. Rekao mi je da voli iskrene i providne osobe, poput mene. Uvijek mi je napominjao :"Ako jednog dana budemo licem u lice s Amerikancima, odmah me ubij"!

Danas kada posjeduje iskustvo i moć razumnog te zrelog razmišljanja, stečenog s godinama, Al Bahri žali što je prihvatio angažman kod bin Ladena. Odjednom je shvatio da ovaj ubija civile, pa ne može sebi oprostiti što je dugo podržavao njegove razloge i razmišljanja.

Bivši tjelohranitelj tvrdi da bin Laden nije mrtav jer ga oni koji ga nastoje uhvatiti i zatvoriti, istovremeno štite. Navodno Ben Laden koji je i jako bogat te obrazovan, posjeduje mnoštvo vjernih pomagača u Afganistanu.

Knjigu pod nazivom " U Ben Ladenovoj sjeni", objavio je pariški izdavač "Michel Lafon".