Misterije

Trumpova kandidatura za Nobelovu nagradu za mir je krivotvorena?

medalje

Norveški institut Nobel zatražio je u srijedu od policije da istraži vjerojatno lažnu kandidaturu američkog predsjednika Donalda Trumpa za Nobelovu nagradu za mir

Imamo dobrih razloga vjerovati kako je Trumpova kandidatura krivotvorena, kazao je direktor instituta Olav Njolstad.

Odbio je iznijeti druge pojedinosti i prepustio norveškoj policiji istražiti slučaj.

Trump nominiran za Nobelovu nagradu za mir

trump

Američki predsjednik Donald Trump, kritičari ruskoga čelnika Vladimira Putina i organizacija Ujedinjenih naroda za izbjeglice UNHCR su među nominiranima za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir.

Krajnji rok za nominacije bio je u srijedu, no norveški odbor za tu nagradu tek treba službeno registrirati sve nominirane, a imaju i pravo dodati svoje prijedloge kad se sastanu krajem veljače.

Trumpa je nominirao jedan Amerikanac, otkrio je Henrik Urdal, direktor Instituta za mirovna istraživanja iz Osla.

Kinezi pronašli ostatke "divova" stare pet tisuća godina?

Arheolozi u istočnoj Kini pronašli su vrlo neobične kosture stare pet tisuća godina, a potvrdili su da je sasvim sigurno kako se radi o ljudskim ostacima.

Naime, ono što ih je zbunilo kod kostura je da su svi visoki preko 180 centimetara, dok je jedan kostur dug čak 190 centimetara - iako bi prema svim znanjima o ljudskoj povijesti trebali bili znatno niži.

Na primjer, danas je prosječna visina muškarca u Kini tek 167 centimetara, s tim kako su u posljednjim desetljećima narasli za nekoliko centimetara.

Okultne tajne Drugog svjetskog rata

Rat koji je posve izmijenio sliku svijeta, odnos snaga i prijetio uništiti čitavo čovječanstvo nije uključivao samo standardnu borbu - već i puno toga mističnog, pa i paranormalnog.

Ovo je pet takvih tajni iz Drugog svjetskog rata:

Die Glocke

Od 1943. do 1945. nacistička je Njemačka imala plan konstruirati sedam masivnih struktura ispod poljske Sova planine u centralnom Sudetu. Kodno ime operacije je bilo Riese (njemački - div), no iskapanja nisu nikad dovršena, a njihov stvarni cilj do danas ostaje potpuni misterij.

Otkrivena misteriozna nevjerojatno napredna civilizacija, stara 6.000 godina

Arheolozi su otkrili tri drevna utvrđena naselja, a moguće je da se radi o najranijim sustavima umjetnog navodnjavanja u Jordanskoj pustinji.

Nalazišta datiraju iz vremena oko 6.000 godina prije Krista, a smještena su na vrhu vulkanskog brda na rubu sjeveroistočnog Jordana. Arheolozi su ta mjesta istraživali između 2010. i 2015. godine.