Misterije

Predstavljen organizam bez mozga, ali koji može učiti

u zdjelicama

Pariški zoološki vrt predstavio je u srijedu tajanstveni novi organizam nazvan "blob", žućkasto jednostanično živo biće nalik gljivi, ali koje se ponaša poput životinje.

Taj najnoviji izložak Pariškog zoološkog vrta koji će od subote biti dostupan javnosti, nema usta ni želuca, niti očiju, a ipak može otkriti hranu i probaviti je.

Misteriozna komora u piramidi u Gizi možda sadrži "meteoritsko prijestolje"

sumrak

Prema novoj analizi drevnih religijskih tekstova, u velikoj praznini koja je otkrivena krajem prošle godine u Keopsovoj piramidi u Gizi moglo bi se nalaziti željezno prijestolje izrađeno od meteorita.

Direktor Odjela za matematiku i profesor arheoastronomije na Sveučilištu Politecnico u Milanu Giulio Magli proučavao je tekstove o piramidama, vjerske spise urezane u zidove Piramide oko 2400. godine prije Krista.

Otkriće izvanzemaljskog života samo je pitanje trenutka

maglica

Da ljudi nisu sami u Svemiru, vjeruju gotovo svi. Već sama veličina Svemira sugerira da je "tamo negdje vani" još neka civilizacija koja isto tako traži nas.

No jedan je australski znanstvenik uvjeren kako je otkriće izvanzemaljskog života samo pitanje trenutka.

Cathal O'Donnell istraživač je koji se bavi 3D bioprintanjem u Melbourneu, a svoje uvjerenje o otkriću i postojanju izvanzemaljskog života temelji na činjenici da je do sad otkriveno nekoliko desetaka planeta koji imaju potencijalne uvjete za održavanje života.

Najveće tajne svjetskih mora

satelitska

Bermudski trokut neslužbeni je naziv za morski trokut između Bermuda, Floride i otoka Portorika u Atlantskom oceanu. Ima površinu oko 1.140 kvadratnih kilometara.

Zapisi o nestajanju brodova vode se još od 15. stoljeća. Navodno je i sam Kristofor Kolumbo na svojoj plovidbi prema Novom svijetu 1492. godine opazio čudna svjetla iznad područja pojasa Bermudskog trokuta. Prema jednoj nepotvrđenoj statistici, u tom dijelu oceana do sada je nestalo 8.152 ljudi.

Znanstvenici otkrivaju gdje su nestali Zemljini drevni krateri

krater

Ljudsku znatiželju gotovo je nemoguće zaustaviti, zbog nje je čovjek odlazio tamo gdje nitko prije nije, otkrio nevjerojatne pojave te se izlagao opasnosti ne bi li ostavio kakav trag.

Jedna takva želja potaknula je i petero znanstvenika koji su svoju studiju objavili u poznatom znanstvenom časopisu Science. Njih je intrigiralo pitanje gdje su nestali Zemljini krateri. Novinar New York Timesa pozabavio se ovom studijom.

Par koji je prvi tvrdio kako su ih oteli izvanzemaljci

zagrljaj

Kad su Barney i Betty Hill posjetili psihijatra, prvo što je pomislio bilo je da imaju problema u braku, jer su u to vrijeme, 1963. godine, međurasni brakovi prolazili kroz velike krize. Iznenadio se kada je shvatio da njihova anksioznost od koje su oboje patili ima korijene u događaju koji je trajao nekoliko sati, a ni Barney ni Betty nisu su mogli sjetiti što im se u tih nekoliko sati dogodilo.

Misterij Amazonske prašume: Uzavrela rijeka koja ubija sve što se u njoj nađe

rijeka

U središnjem dijelu Amazonske prašume u Peruu sakrila se uzavrela rijeka ili Shanay-timpishka, čija voda dostiže nevjerojatnu temperaturu od 93 Celzijeva stupnja. U toj rijeci možete poširati jaje, a gurnete li u nju ruku, za svega nekoliko sekundi dobit ćete ozbiljne opekline.

Okružena je obojenim kamenjem i bogatom vegetacijom visokom i do 18 metara, a lokalno stanovništvo vjeruje da je riječ o svetoj rijeci s ljekovitim moćima. Štoviše, o uzavreloj rijeci u Južnoj Americi pričaju se brojne legende.