Izvršitelji

sluge i gospodari

Tko ima najjaču mafiju?

ilustracija

Meksički narko-kartel predstavlja najjaču i najopasniju mafijašku organizaciju na svijetu, tvrde kriminolozi.

Policijski stručnjaci upozoravaju na brutalno ponašanje meksičkih mafijaša - odrubljivanje glava, mučenja, atentate, otmice...

Najjaču grupu sa sjedištem u Nuevo Laredou odlikuje podjela na klanove Bravo i Zetas, koji su u stalnom ratu protiv konkurentskog Kartela del Noreste.

Na drugom mjestu je talijanska mafija s najbrutalnijim predstavnicima - Cosa Nostra, apulijanska Sacra Corona Unita, zatim Ndrangheta, odnosno Calabrezi, te napuljska Gomora.

Tri ruska novinara ubijena u Južnoafričkoj Republici

press

Nepoznati napadači ubili su tri ruska novinara u Južnoafričkoj Republici.

Pozivajući se na više neimenovanih izvora, ruska novinska agencija TASS javlja da su ubijeni novinari u Južnoafričkoj Republici ubijeni dok su snimali dokumentarni film.

Novinari su navodno snimali dokumentarac o ruskoj paravojnoj plaćeničkoj grupi "Wagner".

Isti izvor javlja da su naoružani napadači presreli i u vozilima ubili novinara Orhana Jemala, kamermana Kirila Radchenka i producenta Aleksandra Rastoruyeva.

U svijetu ima 40 milijuna modernih robova

Prema najnovijim podacima, u svijetu se trenutno nalazi najmanje 40,3 milijuna modernih robova, od čega je više od 400.000 njih u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Fondacija Walk Free objavila je izvješće Indeksa globalnog ropstva, prema kojem je uvrđeno da je ropstvo modernog vremena sve proširenije u razvijenim zemljama.

Moderno ropstvo pojam je koji obuhvaća trgovinu ljudima, prisilan rad, dužničko ropstvo, trgovinu seksualnim uslugama, prisilni brak i druge oblike eksploatacije nalik ropstvu.

Što nam sad sprema Bilderberška skupina?

doček

Među temama redovnog sastanka skupina Bilderberg, koja smatraju svjetskom vladom u sjenci, održanom početkom lipnja u Torinu, bili su i Rusija, te izbori u SAD, navode portali za političku analitiku.

Pozivajući se na anonimne izvore, portali tvrde da je puni dnevni red summita misteriozne grupe Bilderberg glasio: Rast populizma u EU, rast nejednakosti, budućnost poslovanja, umjetna inteligencija, izbori u SAD, slobodno tržište, globalno vodstvo SAD, Rusija, kvantna računala, Saudijska Arabija i Iran, svijet post-istine i trenutna događanja.

Ugroženi su svi koji su ikada imali Facebook profil

masnice

Facebook, najjača svjetska društvena platforma, i njegov osnivač i šef Mark Zuckerberg u središtu su skandala zbog curenja podataka s profila korisnika. Situacija je dogurala do toga da će Zuckerberg sljedećeg tjedna biti ispitan pred američkim Kongresom. Mark Zuckerberg javno se ispričao, ali i priznao da su svi koji su ikada imali Facebook profil ili ga imaju, a radi se o oko dvije milijarde ljudi, jednostavno izloženi curenju podataka.

Milijarda i pol eura za razvoj umjetne inteligencije

ilustracija

Francuska će uložiti 1,5 milijardi eura državnih sredstava u istraživanja umjetne inteligencije do 2022. godine, u nastojanju da uhvati korak sa SAD i Kinom, kao i da spriječi odljev mozgova.

Investicija je dio strategije o umjetnoj inteligenciji koju je francuski predsjednik Emanuel Macron prezentirao na jednom elitnom francuskom sveučilištu.

Francuska plaća za obuku doktoranata koji potom odlaze za SAD. Kakva šteta, izjavio je ranije francuski ministar financija Bruno le Mer.

Vrijeme je. Obrišite facebook!

poluprofil

Facebook ovih dana trese velika kriza. Vrijednost najpoznatije svjetske društvene mreže pala je za 37 milijardi dolara, a njezin vlasnik Mark Zuckerberg izgubio je šest milijardi dolara. Usprkos velikom padu, Fejs je ostao jedna od najvrjednijih svjetskih kompanija s vrijednošću od 500 milijardi dolara, ali problemima se ne nazire kraj.

Suosnivač WhatsAppa Brian Acton na Twitteru je objavio jednostavan status:

"Vrijeme je. Obrišite Facebook".

Humanitarci u Siriji iznuđuju seksualne usluge za hranu i lijekove

ruševine

Pojedini humanitarni radnici koji dostavljaju pomoć u Siriji, među kojima i oni koji to rade uime Ujedinjenih nacija i međunarodnih organizacija iskorištavaju situaciju kako bi iznudili seksualne usluge od nesretnih žena.

Humanitarni radnici trguju hranom i lijekovima kako bi dobili seksualne usluge.

Usprkos upozorenjima na takav skandal od prije tri godine, novi izvještaj je pokazao da se i dalje događaju iste stvari.