Izvršitelji

sluge i gospodari

Namjerno širili AIDS kako bi istrijebili crnce!

nalaz - epirueta

Jedan bivši "plaćenik" priznao je za britanski "The Guardian" kako su crni Južnoafrikanci namjerno zaraženi virusom HIV-a, kako bi bjelci postali većina.

Prema riječima tog plaćenika, postojao je čitav tim takvih ljudi koji su se u Južnoj Africi predstavljali kao liječnici, koji su potom zarazili crne Južnoafrikance HIV-om.

Cilj je bio uništili crnu rasu, da bi bjelci bili većina.

Američka koalicija priznala kako je ubila 1.300 civila u Siriji i Iraku

ruševine

Američka koalicija protiv Islamske države (IS) objavila je da je od 2014. nenamjerno ubila više od 1.300 civila u Iraku i Siriji.

Koalicija u izvješću navodi kako je izvela 34.502 zračna napada od početka kampanje protiv IS-a prije gotovo pet godina.

Promatračka skupina sa sjedištem u Velikoj Britaniji koja nadgleda situaciju u Siriji, navodi da je taj broj puno veći i procjenjuje da je u zračnim napadima ubijeno oko 13 tisuća civila.

Posljednje procjene koalicije nešto su veće od onih objavljenih prije osam mjeseci kada se govorilo o 1100 civilnih žrtava.

Pet velikih banaka kažnjeno zbog manipulacija valutnim tečajevima

prasica

Europska komisija objavila je u četvrtak da je skupini od pet međunarodnih banaka izrekla novčane kazne u ukupnoj vrijednosti 1,07 milijardi eura zbog manipulacije valutnim tečajevima na financijskim tržištima.

Komisija je istragom utvrdila da su pojedini trgovci britanskih banaka Barclays i Royal Bank of Scotland, američkih Citigroupa i JP Morgana i japanske MUFG Bank u neformalnim razgovorima na Internetu razmjenjivali osjetljive informacije i s vremena na vrijeme koordinirali strategije trgovanja valutama.

Washington post izbrojao Trumpove laži

faca

Nakon samo 800 dana na funkciji predsjednika Amerike, Donald Trump je iznio više od 10.000 "lažnih ili pogrešnih tvrdnji", podaci su koje je objavio dnevnik "Washington post".

Prebrojavanje pomoću baze podataka lista pod nazivom "Brza provjera" počelo je nakon prvih Trumpovih stotinu dana na funkciji.

U to vrijeme je Trump iznosio po pet lažnih izjava dnevno.

U proteklih sedam mjeseci, taj prosjek je povećan na skoro 23 dnevno iznesenih na "Tweeteru", u govorima ili susretima s predstavnicima medija.

U Hrvatskoj je manji prekršaj pretući ženu nego poderati novčanicu

premlaćivanje žene

Ako se, recimo, napijete i, iz tko zna kojeg razloga, na ulici poderete novčanicu od deset kuna, a netko od svjedoka pozove policiju, bit ćete kažnjeni novčanom kaznom do 250 maraka ili, iznimno, do 30 dana zatvora. Ako pak glasno u parku zapjevate, a to drugima zasmeta te opet pozovu policiju, to bi vas moglo koštati do 300 maraka ili 30 dana zatvora. Ako drsko vrijeđate - također 300 maraka. Ako prodajete na crno karte za utakmicu, opet 300 maraka. Ako se drsko ponašate - čak 350 maraka, jednako kao i ako postavite kartonsku kutiju pokraj placa i krenete šibicariti.

Više se neće prikazivati koliko su dronovi ubili civila

pred zastavom

Američki predsjednik Donald Trump stavio je svoj potpis na izvršnu naredbu kojom je opozvao onu kojom je njegov prethodnik Barack Obama obvezao američke obavještajne službe, pretežito CIA-u, da redovito objavljuju koliko je civila napadima iz dronova ubijeno izvan ratnih zona u Somaliji, Afganistanu i Pakistanu. Obama je ovu naredbu potpisao 2016. nakon brojnih pritisaka da bude transparentniji u vezi s brojem onih koji nisu legitimni ciljevi ovakvih napada.

EU licemjerje: Sve, sve ... ali novac prije svega!

proba

Zemlje EU nisu uspele da postignu suglasnost o embargu na prodaju oružja Saudijskoj Arabiji - Eu licemjerje: Sve, sve .. ali novac prije svega!

Iako Europska unija ima zajednička pravila o prodaji oružja trećim zemljama, pojedine članice se prilikom prodaje svog oružja daleko manje ustežu od drugih.

Ni u slučaju planiranog embarga na prodaju oružja Saudijskoj Arabiji zemlje EU nisu postupale na isti način. Stručnjaci zato zahtijevaju da pravila Unije o izvozu oružja budu mnogo više obavezujuća.

Premijer Japana predložio Trumpa za Nobela, na zahtjev američke vlade!

prijetnja

Japanski premijer Shinzo Abe nominirao je prošle jeseni američkog predsjednika Donalda Trumpa za Nobelovu nagradu za mir nakon što je dobio zahtjev američke vlade da to napravi, objavio je japanski list Asahi.

Izvješće o tome, koje je objavljeno u japanskom tisku, uslijedilo je nakon što je u petak Trump ustvrdio da ga je Abe nominirao za Nobelovu nagradu za mir zbog pokretanja pregovora i smirivanja napetosti sa Sjevernom Korejom.

Užasne ispovijesti silovanih časnih sestara

suze

Nakon što je papa Franjo prvi put javno priznao da su svećenici seksualno iskorištavali časne sestre, uz obećanje da će se pozabaviti problemom koji još uvijek postoji unutar Katoličke crkve, dvije bivše redovnice progovorile su o svojim traumatičnim iskustvima.

Žene koje su gostovale u radijskoj emisiji BBC-ja su pozdravile papino priznanje dodavši da je predugo postojala 'kultura tišine i prikrivanja unutar crkvene hijerarhije'.

Malo ledeno doba u 17. stoljeću je posljedica genocida?

ledenjak

Europski doseljenici na američko tlo ubili su 56 milijuna pripadnika autohtonih naroda tijekom sto godina u Južnoj, Srednjoj i Sjevernoj Americi uzrokujući time napuštanje i zagađivanje velikih poljoprivrednih površina, procijenili su istraživači na University College iz Londona. Povećanje broja stabala i vegetacije na području veličine Francuske rezultiralo je masovnim smanjenjem ugljikovog dioksida (CO2) u atmosferi, navodi se u studiji.