Izvršitelji

sluge i gospodari

Gdje je Kinez koji je stvorio GMO bebe?

en face

Prema pisanju kineskih medija, već nekoliko dana javnosti nije poznato gdje se nalazi genetičar He Jianku koji je navodno stvorio prve genetski modificirane bebe.

Neki lokalni mediji izašli su s informacijama kako je znanstvenik u kućnom pritvoru na sveučilištu u Shenzenu. He Jianku zaposlenik je tog sveučilišta, no ranije je bilo objavljeno kako je on na dopustu od veljače ove godine.

U posljednjih 12 godina 250.000 ubijenih u Meksiku

groblje

U Meksiku je tijekom posljednjih 12 godina ubijeno oko 250.000 osoba, a više od 37.000 je nestalo.

Prema navodima lista The Wall Street Journal, od 2006. godine do danas u toj zemlji je ubijeno oko 250.000 ljudi, koji su stradali kao rezultat ubojstava i sukoba između narko-bandi.

Prema istom izvoru, od tog broja gotovo 150.000 je ubijeno u sukobima između narko-bandi.

U istom vremenu je nestalo oko 37.000 osoba, a pretpostavlja se da su mrtve.

Saudijska Arabija formirala odred za ubojstva

prosvjed

Dokumentarni film BBC Arabica 'Prijestolonasljednik pod lupom' otkriva kako je prošlog ljeta okupljen saudijski odred koji broji pedeset pripadnika sa ciljem uklanjanja protivnika saudijskog režima, a jedna od njegovih žrtava je i novinar Jamal Khashoggi.

Saudijski izvor rekao je za BBC da Khashoggijevo ubojstvo nije bila prva operacija koju su izvršili bliski suradnici saudijskog prijestolonasljednika Mohammeda bin Salmana.

Glavnu istražiteljicu za korupciju smaknuli na cesti ispred stana

posmrtni ostatci

Ruski istražitelji i dalje tragaju za ubojicom koji je u srijedu hicem iz pištolja likvidirao jednu od glavnih antikorupcijskih istražiteljica u ruskom Ministarstvu unutarnjih poslova Evgeniju Šiškinu, javljaju ruski mediji.

Šiškinu je nepoznati napadač ubio hicem u vrat iz neposredne blizine dok je kobnog dana izlazila iz svojeg stana u gradu Arkhangel'skoye, 20-ak kilometara zapadno od Moskve.

Ubijena policijska poručnica i ranije je primala prijetnje, a početkom godine zapaljen joj je automobil.

​Suosnivač WhatsAppa progovorio o odlasku iz Facebooka: Prodao sam korisnike

mobitel

Prodao sam privatnost korisnika… Živim s tim svaki dan, naveo je u intervjuu Forbesu Brian Acton, suosnivač WhatsAppa, objašnjavajući zašto je otišao iz Facebooka, najpopularnije društvene mreže na svijetu.

Odluka o odlasku iz Facebooka donesena je nakon sukoba s vodstvom oko toga - na koji bi način trebali unovčiti WhatsApp, aplikaciju za kriptiranu komunikaciju i najskuplju akviziciju društvene mreže ikad.

Britanske tajne službe hakirale su najveći državni telekom u Belgiji po narudžbi SAD-a

zgrada

Belgijski istražitelji u četvrtak su potvrdili kako su britanske obavještajne službe, temeljem američkog naloga, hakirale Belgacom, najvećeg belgijskog državnog telekomunikacijskog operatera.

Rezultat istraživanja nastao je kao rezultat brojnih otkrića koje je 2013. godine objavio zviždač Edward Snowden, čime je kompromitirao odnos dvaju saveznika.

Otrovan član skupine 'Pussy Riot'?

uhićenje

Član ruske punk skupine "Pussy Riot", Pjotr Verzilov, hospitaliziran je u teškom stanju zbog mogućeg trovanja, navodi AP, pozivajući se na izveštaje ruskih medija.

Radio Eho Moske i online vesti Meduza objavili su da se Pjotr Verzilov nalazi na intenzivnoj njezi. Mediji citiraju članicu "Pussy Riot" Veroniku Nikulšinu, koja je rekla da je Verzilov izgubio vid i sposobnost govora.

Nikulšina je rekla da se Verzilov liječio u toksikološkoj jedinici jedne moskovske bolnice.