Despoti

​Erdogan šokirao izjavom da će djevojčici biti ukazana čast ako pogine u borbi

Erdogan i djevojčica

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan našao se na udaru kritika nakon što je, tijekom govora na kongresu AK stranke, djevojčici u vojnoj uniformi kazao kako će joj biti ukazana čast ako pogine u borbi.
Ukoliko postane mučenica, položit će zastavu preko nje, kazao je Erdogan na kongresu svoje partije dok je uplakana djevojčica stajala pored njega.

Erdoganov govor opisan je kao zlostavljanje djeteta i glorifikacija smrti.

Ona je simbol palestinskog otpora i ostaje iza rešetaka

Ahed Tamimi

Šesnaestogodišnja Ahed Tamimi, koju Palestinci smatraju nacionalnom junakinjom jer se goloruka već nekoliko godina suprotstavlja izraelskim vojnicima i policiji, ostat će u zatvoru do završetka suđenja zbog navodnog napada, odlučio je u srijedu izraelski vojni sud.

Ahed je uhićena nakon što je 15. prosinca snimljena kako se pred svojom kućom u selu na okupiranoj Zapadnoj obali suprotstavlja izraelskom vojniku. Na video snimci Ahed udara po ruci izraelskog časnika, a vojnika do njega udara po licu. Obojica su naoružana i s kacigama, no ostaju pasivni.

Trump blokirao Stephena Kinga na Twitteru

Blokiran! Osuđen na egzistencijalnu pustoš Beztrumpizma!, objavio je slavni američki pisac horora Stephen King nakon što je ustvrdio da mu je američki predsjednik onemogućio pristup svojim objavama na poznatoj društvenoj mreži.

Trump me blokirao, ne mogu mu više čitati tweetove. Možda ću se zato morati i ubiti, napisao je Stephen King nakon što je shvatio da mu ne stižu predsjednikove objave na Twitteru.

Odjenite dres Barcelone i dobiti ćete 15 godina zatvora!

Saudijske vlasti donijele su nevjerojatan zakon po kojem vam prijeti do 15 godina zatvora i 150.000 eura kazne ukoliko u toj zemlji odjenete dres španjolskog nogometnog velikana Barcelone.

Problem je u tome što je Barcin sponzor Qatar Airways, a Saudijska Arabija je ovoga tjedna prekinula diplomatske odnose s Katarom kojeg mnogi optužuju za financiranje terorizma.

Slična zakon uskoro bi mogli objaviti i Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat i Jemen.

Mračna priča iza pobjede na Eurosongu

Ukrajinka Jamala prošle je godine donijela pobjedu domovini na Eurosongu s kontroverznom pjesmom "1944".

Za sve je kriv Staljin sa svojom suludom naredbom iz 1944. da se s Krima u središnju Aziju, najviše u Uzbekistan, deportira kompletna populacija tamošnjih Krimskih Tatara. Još i prije pobjede na Eurosongu prošle godine, ukrajinska jazz pjevačica Jamala objasnila je da ju je na pjesmu "1944." inspirirala teška životna priča njene prabake, Krimske Tatarke, koja je s tisućama drugih u tipično staljinističkim povijesnim uvjetima, deportirana godinu dana prije rata.