Strašilo

buahaha

Zbogom privatnosti!

uređaji

Sačuvati privatnost danas je gotovo nemoguće, o čemu svjedoči i činjenica da su oglasi puni opreme za špijuniranje, dostupne svima po nikad nižim cijenama.

Moguće je, primjera radi, za 22 marke kupiti špijunsku kameru u obliku upaljača ili olovke, ili, pak, dugme za odjeću s ugrađenom kamerom, koje košta od 20 do 70 KM.

Stiže 'ekonomska oluja'?!

en face

Međunarodni monetarni fond (MMF) upozorio je na moguću "ekonomsku oluju" s obzirom na to da razvoj globalne ekonomije ne ispunjava očekivanja.
Problem je u tome što vidimo da se ekonomija razvija bitno sporije nego što smo očekivali - rekla je direktorica MMF-a Christine Lagarde.

Tijekom prošlog mjeseca MMF je smanjio prognozu razvoja globalnog gospodarstva za ovu godinu s 3,7 posto na 3,5 posto.

Svijet dijele dvije minute od apokalipse

kazaljke

Znanstvenici iz organizacije Bulletin of the Atomic Scientists danas su postavili sat Sudnjeg dana te odredili kako se i ove godine nalazimo na samo dvije minute do ponoći, odnosno do kataklizme.

Kako bismo pojasnili što to znači i u kakvom se to opasnom razdoblju nalazimo, treba napomenuti da kazaljka nije bila ovoliko blizu ponoći, osim lani, od 1953. godine kada su Sjedinjene Države i Sovjetski Savez testirali hidrogensku bombu.

Potvrđena još jedna GMO trudnoća

eksperiment

Znanstvenik koji tvrdi da je kreirao prve genetski modificirane bebe suočit će se s policijskom istragom u Kini, javili su danas državni mediji, a vlasti su potvrdile da je još jedna žena ostala u drugom stanju u okviru ovog eksperimenta.

He Jiankui šokirao je znanstvenu zajednicu prošle godine objavom da je uspješno izmijenio gene dvije bliznakinje rođene u studenom kako bi spriječio da se zaraze virusom HIV.

Rekao je na forumu o ljudskom genomu u Hong Kongu da potencijalno postoji još jedna trudnoća u kojoj sudjeluje drugi par.

Umjetna inteligencija "vara" kako bi bila uspješnija

božji prst

Umjetna inteligencija koju istraživači sa Stanforda i Googlea koriste u izradi Googleovih karata, imala je zaista izvrsne rezultate. Pretvaranje satelitskih snimaka u Googleove mape izgledalo je savršeno, bez ikakve greške i događalo se u rekordnom vremenu.

A onda su znanstvenici otkrili zašto je tome tako. Naime, umjetna inteligencija, nazvana CycleGAN, zapravo je varala.

Neki bi mogli reći kako je to prvi znak više inteligencije i samostalnosti "računala" te korak bliže ka njihovom "ustanku" protiv ljudi.

No, to baš i nije tako.

Mladenke u smrtnoj opasnosti zbog testova nevinosti

sa cvijećem

Žena iz Tadžikistana progovorila je o tome kako je pretučena i izbačena iz kuće nakon što je njen muž optužio da nije bila djevica kad su se vjenčali, usprkos testu koji je pokazao drukčije. Ovakve optužbe mogu imati katastrofalne posljedice za žene u Tadžikistanu.

Mastona i njen muž upoznali su se nekoliko tjedana prije dogovorenog braka. Dva dana nakon vjenčanja, njen muž ju je optužio da nije bila djevica.
Rekao je da djevica mora krvariti cijeli tjedan i izgrdio me. Rekao je: 'Vjerojatno si to zašila i zato si krvarila samo jednu noć', ispričala je Mastona.

Ruski svećenik na Krimu blagoslovio novi raketni sustav S-400

blagoslov

Svećenik Ruske pravoslavne crkve blagoslovio je novi sustav PZO S-400 koji je postavljen kod grada Džankoja na Krimu.

Najnoviji sustav raketa zemlja-zrak srednjeg i dugog dometa postavljen je u četvrtak na samo 19 kilometara od granice s Ukrajinom i četvrti je S-400 na Krimu.

Tim povodom održana je i svečanost, a na nju su došli i svećenici koji su blagoslovili S-400.

Snimka tog neobičnog prizora obišao je svijet.

U Kini rođene genetski modificirane bebe

izjava

Kineski znanstvenik izvijestio je da je prvi put u povijesti uspio 'stvoriti' genetski modificirane bebe, što za sobom povlači duboke medicinske i etičke nedoumice, prenose svjetski mediji.

U istraživanju koje bi bilo protuzakonito da je izvedeno u većini zemalja svijeta, profesor He Jiankui i kolege tvrde da su obavili izmjene na genima embrija sedam parova koji su podvrgnuti umjetnoj oplodnji.

Američka vojska će moći pucati na migrante

iza žice

Američki ministar obrane James Mattis priopćio je kako mu je Bijela kuća dala ovlasti vojskom braniti američke carinike i graničare na granici s Meksikom.

To znači da će Mattis imati ovlastie, u slučaju nasilja ili drugih incidenata na granici, poslati vojsku koja bi branila osoblje i uhićivala migrante.

Mattis je kazao kako vojska ne bi preuzimala ovlasti tijela reda, a da bi migranti bili zadržani samo nekoliko minuta ili sati, ali je dodao kako će vojska imati ovlasto otvoriti vatru, ako je to nužno.