Strašilo

buahaha

Poslušali Trumpov savjet za spas od korona virusa i nakon toga preminuli

prijetnja

Stariji bračni par iz Arizone uzeo je preparat nakon što su čuli predsjednika Donalda Trumpa da kemijski element u njemu pomaže u liječenju korona virusa.

Muškarac iz Phoenixa u SAD-u je preminuo, a njegova je supruga u bolnici u kritičnom stanju nakon što su oboje uzeli kemikaliju kojom su se željeli zaštititi od korona virusa.

Dogodilo se to nakon što je američki predsjednik Donald Trump izjavio da hidroksiklorokin ili klorokin, u kombinaciji s azitromicinom, pomaže u borbi s korona virusom.

"Sat Smaka svijeta" pokazuje do sada najveću pogibelj za čovječanstvo

sat

Sat Smaka svijeta u četvrtak je otkucao 100 sekundi do ponoći simbolizirajući najveću razinu pogibelji za čovječanstvo od njegova pokretanja 1947. zbog prijetnji koje predstavljaju klimatske promjene i rastuća nuklearna utrka.

Sat Smaka svijeta, hipotetski sat koji mjeri koliko nas dijeli od apokalipse, osmislili su znanstvenici i znanstvenice.

Odluku o vremenu koje pokazuje sat Smaka svijeta donosi tim znanstvenika među kojima je i 13 dobitnika Nobelove nagrade, prenosi Hina.

Apple pod pritiskom FBI-a odustao od potpune enkripcije

logo

Apple je odustao od planova da vlasnicima iPhonea omogući pohranu šifrirane sigurnosne kopije podataka na aplikaciju iCloud, nakon što je američki savezni istražni ured (FBI) prigovorio da bi time mogle biti otežane njegove istrage, reklo je šest izvora za Reuters.

Prije dvije godine Apple je rekao FBI-u da planira ponuditi korisnicima šifriranu pohranu podataka na iCloudu, rekli su za Reuters jedan zaposlenik FBI-ja i tri bivša te jedan trenutni i jedan bivši zaposlenik Applea.

Bill Gates: Stiže nam prijetnja kakvu svijet još nije vidio!

en face

Stiže nam pandemija, a mi umjesto da se pripremamo na nju kao za rat, pravimo se da se ništa ne događa, rekao je Bill Gates, otkrivajući svoje predviđanje o nadolazećoj zdravstvenoj pošasti koja će po njemu uskoro "protutnjati svijetom".

Gates je desetljećima bio najbogatiji čovjek na svijetu, a vlasnik Microsofta otprije je poznat po svojim "proročanstvima" od kojih su se mnoga ostvarila. I dok nekima nije lako predvidjeti što će se točno dogoditi sutra, čini se kako je taj uspješni biznismen znao da će se neke stvari dogoditi i desetljećima unaprijed.

Prestanite se igrati ljudskim genima!

geni

Svjetska zdravstvena organizacija (World Health Organization, WHO) donijela je odluku i pozvala sve zemlje svijeta da obustave bilo kakvo manipuliranje genima djece i korištenje alata za manipulaciju genima Crispr.

Odluka je donesena osam mjeseci nakon što je u medije dospjela informacija da je kineski znanstvenik He Jiankui u tajnosti stvorio prvu djecu čiji je genetski kod modificiran.

Na doživotnu kaznu osuđeno 18 FETO pučista

pučisti

U Turskoj je 56 osoba osuđeno na dugogodišnje kazne zatvora po uvjetima strožijim od uobičajenim, a u predmetu koji se vodio protiv pučista terorističke organizacije Fetullahci (FETO).

U predmetu zbog događanja u Zapovjedništvu za zračnu podršku kopnenim postrojbama, a tijekom pokušaja državnog udara u Turskoj 15. srpnja 2016. sudski postupak se vodio protiv ukupno 152 osobe.

Sud u Ankari na doživotnu kaznu osudio je 18 osoba.

Kina razmatra strožija pravila za istraživanja ljudskih gena i zametaka

spirale

Kina će razmotriti uvođenje strožijih pravila za istraživanja koja uključuju ljudske gene i zametke, što je prvi potez u tom smjeru otkad je kineski znanstvenik izazvao kontroverzu prošle godine objavom da je "stvorio" genetski modificiran bebe, prve u povijesti.

He Jiankui, izvanredni profesor na Južnom sveučilištu znanosti i tehnologije u Shenzhenu, suočen je s osudama globalne znanstvene zajednice nakon što je rekao da je koristio tehnologiju poznatu kao CRISPR/cAS9 za izmjene na genima zametaka blizanki rođenih u studenome.

Vojnu umjetnu inteligenciju nemoguće kontrolirati

izjava

Umjetna inteligencija, pogotovo ona koja se koristi u vojne svrhe, izaziva strah i zabrinutost. I dok neki tvrde da umjetna inteligencija samo pomaže vojnicima da brže donose odluke u opasnim situacijama, s takvim se razmišljanjem ne slaže bivši američki ministar obrane Henry Kissinger.

On upozorava na mogućnost ponavljanja hladnog rata, ali s oružjem temeljenim na umjetnoj inteligenciji.

Govoreći na MIT-u, Kissinger je upozorio kako bi oružje temeljeno na umjetnoj inteligenciji moglo biti teže kontrolirati od onog nuklearnog, javlja Zimo.co.

Stvoren novi program umjetne inteligencije, autori strahuju od zloporabe

ilustracija

Iz istraživačke neprofitne tvrtke OpenAI iz San Francisca (SAD) tvrde kako imaju 'opak' računalni sustav za generiranje teksta.

Tzv. GPT-2, koji se "ponaša poput kameleona" predstavit će se zasad samo u nepotpunoj verziji. U tvrtci tvrde kako su "zabrinuti zbog moguće zloporabe te tehnologije".
Razlog uznemirenosti je u tome što je računalni program, koji proizvodi odlomke teksta temeljem onoga što sam pročita, pomalo predobar u tome što radi - napominju u ovoj tvrtci.