Strašilo

buahaha

Mladenke u smrtnoj opasnosti zbog testova nevinosti

sa cvijećem

Žena iz Tadžikistana progovorila je o tome kako je pretučena i izbačena iz kuće nakon što je njen muž optužio da nije bila djevica kad su se vjenčali, usprkos testu koji je pokazao drukčije. Ovakve optužbe mogu imati katastrofalne posljedice za žene u Tadžikistanu.

Mastona i njen muž upoznali su se nekoliko tjedana prije dogovorenog braka. Dva dana nakon vjenčanja, njen muž ju je optužio da nije bila djevica.
Rekao je da djevica mora krvariti cijeli tjedan i izgrdio me. Rekao je: 'Vjerojatno si to zašila i zato si krvarila samo jednu noć', ispričala je Mastona.

Ruski svećenik na Krimu blagoslovio novi raketni sustav S-400

blagoslov

Svećenik Ruske pravoslavne crkve blagoslovio je novi sustav PZO S-400 koji je postavljen kod grada Džankoja na Krimu.

Najnoviji sustav raketa zemlja-zrak srednjeg i dugog dometa postavljen je u četvrtak na samo 19 kilometara od granice s Ukrajinom i četvrti je S-400 na Krimu.

Tim povodom održana je i svečanost, a na nju su došli i svećenici koji su blagoslovili S-400.

Snimka tog neobičnog prizora obišao je svijet.

U Kini rođene genetski modificirane bebe

izjava

Kineski znanstvenik izvijestio je da je prvi put u povijesti uspio 'stvoriti' genetski modificirane bebe, što za sobom povlači duboke medicinske i etičke nedoumice, prenose svjetski mediji.

U istraživanju koje bi bilo protuzakonito da je izvedeno u većini zemalja svijeta, profesor He Jiankui i kolege tvrde da su obavili izmjene na genima embrija sedam parova koji su podvrgnuti umjetnoj oplodnji.

Američka vojska će moći pucati na migrante

iza žice

Američki ministar obrane James Mattis priopćio je kako mu je Bijela kuća dala ovlasti vojskom braniti američke carinike i graničare na granici s Meksikom.

To znači da će Mattis imati ovlastie, u slučaju nasilja ili drugih incidenata na granici, poslati vojsku koja bi branila osoblje i uhićivala migrante.

Mattis je kazao kako vojska ne bi preuzimala ovlasti tijela reda, a da bi migranti bili zadržani samo nekoliko minuta ili sati, ali je dodao kako će vojska imati ovlasto otvoriti vatru, ako je to nužno.

Masovni prosvjedi zbog oslobođenja kršćanke Asie Bibi

prosvjedi

U Pakistanu su u tijeku masovni prosvjedi islamista nakon što je kršćanka Asia Bibi puštena iz zatvora. Ogorčeni su zbog odluke Vrhovnog suda koji joj je ukinuo smrtnu kaznu na koju je bila osuđena zbog navodnog vrijeđanja Islama.

Njezin slučaj izazvao je veliku pozornost javnosti u zapadnim zemljama. Nizozemska je njoj i njezinoj obitelj već dala azil.

Hoće li biti pogubljena Pakistanka zbog blasfemije?

en face

Sudbina Pakistanke Asie Bibi je i dalje neizvjesna nakon što je uložena žalba na oslobađajuću presudu koja joj je izrečena i nakon odlaska njezinog odvjetnika koji je napustio zemlju strahujući za svoj život.

Vrhovni sud Pakistana oslobodio je 31. listopada kršćanku Asiu Bibi, osuđenu na smrt zbog blasfemije 2010., čiji je slučaj izazvao zgražanje u inozemstvu i nasilje u zemlji. Međutim, njezino oslobađanje je dovedeno u pitanje nakon spornog dogovora zaključenog u petak između vlasti i islamističkih prosvjednika koji tri dana paraliziraju zemlju.

Saudijke tražile azil, pa nađene mrtve

sestre

Policija još pokušava otkriti št se krije iza misteriozne smrti dvije mlade žene porijeklom iz Saudijske Arabije, čija su tijela pronađena prije tjedan dana na obali rijeke Hudson u New Yorku.

Djevojke su bile vezane zajedno ljepljivom trakom oko struka i stopala.

Američki portal The Daily Beast navodi da su sestre Tala (16) i Rotana Farea (22) nedavno zatražile azil u Sjedinjenim Američkim Državama. Portal dodaje da je saudijska ambasada u Washingtonu više puta tražila od djevojaka da se vrate u svoju državu nakon što su podnijele zahtjev za azil.