Strašilo

buahaha

Mladi u Americi misle kako su Židovi odgovorni za holokaust

židovi

Najnovija studija otkrila je "šokantan" nedostatak znanja o holokaustu među odraslim mladim Amerikancima do 40. godine života, od kojih čak 11 posto misli da su židovi uzrokovali holokaust.

Ispitivanje, čiji su rezultati objavljeni u srijedu, također je utvrdilo kakol dvije trećine ispitanika ne zna da su nacisti ubili šest milijuna Židova, dok njih 36 posto misli da je ubijeno dva milijuna ili manje Židova.

Koronavirus i Trumpove medicinske besmislice

ego

Tijekom posjete tvornici Ford u Ypsilantiju u državi Michigan, američki predsjednik Donald Trump odbio je nositi zaštitnu masku, iako je nošenje maske obvezno za sve koji uđu u bilo koji javni prostor u državi, uključujući i tvrtku Ford.

Iako je tvrtka upoznala službu protokola Bijele kuće s ovim internim propisom, iz predsjedničke administracije je stigao odgovor kako Bijela kuća ima svoje sigurnosne protokole i sama odlučuje o njima.

Amerikanci poslušali Trumpa, ispiru sinuse deterdžentima, povećan broj trovanja

poruka

Direktorica američkog Zavoda za javno zdravstvo u državi Illionis, Ngoki Ezike rekla je na konferenciji za medije kako je došlo do značajnog porasta slučajeva trovanja u posljednja dva dana u SAD.

Ona je navela kako su trovanje prijavili ljudi koji supokušavali isprati sinuse deterdžentima dok je jedna osoba u ustima grgljala mješavinu varikine i vodice za usta kako bi ubila virus.
Ubrizgavanje, probavljanje i šmrkanje sredstava za čišćenje je opasno. Ne savjetujemo to, to može biti smrtonosno - rekla je doktorica Ezike, piše CNN.

Poslušali Trumpov savjet za spas od korona virusa i nakon toga preminuli

prijetnja

Stariji bračni par iz Arizone uzeo je preparat nakon što su čuli predsjednika Donalda Trumpa da kemijski element u njemu pomaže u liječenju korona virusa.

Muškarac iz Phoenixa u SAD-u je preminuo, a njegova je supruga u bolnici u kritičnom stanju nakon što su oboje uzeli kemikaliju kojom su se željeli zaštititi od korona virusa.

Dogodilo se to nakon što je američki predsjednik Donald Trump izjavio da hidroksiklorokin ili klorokin, u kombinaciji s azitromicinom, pomaže u borbi s korona virusom.

"Sat Smaka svijeta" pokazuje do sada najveću pogibelj za čovječanstvo

sat

Sat Smaka svijeta u četvrtak je otkucao 100 sekundi do ponoći simbolizirajući najveću razinu pogibelji za čovječanstvo od njegova pokretanja 1947. zbog prijetnji koje predstavljaju klimatske promjene i rastuća nuklearna utrka.

Sat Smaka svijeta, hipotetski sat koji mjeri koliko nas dijeli od apokalipse, osmislili su znanstvenici i znanstvenice.

Odluku o vremenu koje pokazuje sat Smaka svijeta donosi tim znanstvenika među kojima je i 13 dobitnika Nobelove nagrade, prenosi Hina.

Apple pod pritiskom FBI-a odustao od potpune enkripcije

logo

Apple je odustao od planova da vlasnicima iPhonea omogući pohranu šifrirane sigurnosne kopije podataka na aplikaciju iCloud, nakon što je američki savezni istražni ured (FBI) prigovorio da bi time mogle biti otežane njegove istrage, reklo je šest izvora za Reuters.

Prije dvije godine Apple je rekao FBI-u da planira ponuditi korisnicima šifriranu pohranu podataka na iCloudu, rekli su za Reuters jedan zaposlenik FBI-ja i tri bivša te jedan trenutni i jedan bivši zaposlenik Applea.

Bill Gates: Stiže nam prijetnja kakvu svijet još nije vidio!

en face

Stiže nam pandemija, a mi umjesto da se pripremamo na nju kao za rat, pravimo se da se ništa ne događa, rekao je Bill Gates, otkrivajući svoje predviđanje o nadolazećoj zdravstvenoj pošasti koja će po njemu uskoro "protutnjati svijetom".

Gates je desetljećima bio najbogatiji čovjek na svijetu, a vlasnik Microsofta otprije je poznat po svojim "proročanstvima" od kojih su se mnoga ostvarila. I dok nekima nije lako predvidjeti što će se točno dogoditi sutra, čini se kako je taj uspješni biznismen znao da će se neke stvari dogoditi i desetljećima unaprijed.