Strašilo

buahaha

Facebook prikuplja podatke o pozivima i porukama s Android mobitela

oko

Već danima ne stišava se bura oko skandala koji se vrti oko Facebooka i njegove nedovoljne zaštite privatnih podataka korisnika. Velik broj ovako prikupljenih podataka, o preko 50 milijuna korisnika, dospio je u ruke kompaniji Cambridge Analytica, a oni to iskoristili za manipuliranje glasačima. Sada, pak, doznajemo kako Facebook ima pristup čak i onim podacima za koje nitko nije mislio da bi ih mogli imati.

Izvanzemaljcima smo zanimljivi kao i nama vjeverice u šumi

en face

Ljudi nisu zanimljivi naprednim vanzemaljcima, jer im nemaju što ponuditi, pa je najbolje kloniti ih se, tvrdi čuveni fizičar Michio Kaku.
Ne trebamo pokazivati prisutnost izvanzemaljskim naprednim civilizacijama, jer nas mogu pregaziti, upozorava Kaku.

Iako brojni znanstvenici vjeruju kako bi čovječanstvo našlo zajednički jezik s izvanzemaljcima, koji bi mogli podučavati ljude, Kaku savjetuje kako treba bježati što dalje od njih.

Nova umjetna inteligencija već danas je opasna, očekujemo napade

Umjetna će inteligencija postati rizik za građane, organizacije i države, kaže jedan od autora izvješća upućenog vladama i koorporacijama, Miles Brundage.

Očekuje se kako će umjetna inteligencija postati presudna u događajima jer će omogućiti sofisticiranije kibernetičke i fizičke napade na pojedince, skupine i institucije, upozorili su u srijedu stručnjaci.

Smrtna kazna prijeti Britanki zbog unošenja analgetika u Egipat

Državljanka Velike Britanije je uhićena i pritvorena u Egiptu nakon što je unijela tablete protiv bolova jer je suprug imao bolove u leđima.

Laura Plummer (33) iz Hulla pritvorena je nakon što su u njezinom posjedu nađeni tramadol i Naproxen.

Ona je, navodno, potpisala izjavu na 38 stranica, koja je bila na arapskom, a za koju je mislila da će je osloboditi i da će moći napustiti zračnu luku, ali je umjesto toga pritvorena u malu ćeliju zajedno s još 25 žena. Tu se nalazi već mjesec dana.

Osnivaču Silk Roada potvrđen doživotni zatvor

Osnivaču Silk Roada, jedne od najpoznatijih ugaslih tržnica ilegalnim uslugama na dark webu, Rossu Ulbrichtu (na Internetu mnogo poznatijem pod nadimkom Dread Pirate Roberts) potvrđena je kazna doživotnog zatvora izrečena prije dvije godine.

Sud nije uvažio Ulbrichtovu žalbu pokrenutu odmah nakon izricanja presude o kazni doživotnog zatvora za sedam različitih kaznenih djela među kojima se ističe pranje novca, ilegalna trgovina narkoticima i distribucija ilegalnog softvera.

Čemu (ne)učimo djecu

Djeca u bosanskohercegovačkim školama između ostalog uče da su - ateisti nemoralni bez jasnog cilja u životu i osuđeni na propast, da je Balkan sinonim za nerazvijenost, nestabilnost i sukobe, a da su svi imigranti u Europi muslimani.

I more je sličnih primjera do kojih se došlo u okviru istraživanja udžbenika pod nazivom "Obrazovanje u BiH | Čemu (ne) učimo djecu."

Kina eliminirala niz američkih doušnika

Kina je ubila ili utamničila 18 do 20 CIA-inih izvora od 2010. do 2012., ugrozivši američke špijunske operacije u velikom obavještajnom prodoru čije podrijetlo nije utvrđeno, izvijestio je u subotu list The New York Times.

Istražitelji su podijeljeni oko toga je li postojao špijun unutar Središnje obavještajne agencije (CIA) koji je izdao izvore ili su Kinezi hakirali tajni CIA-in komunikacijski sustav, piše list navodeći sadašnje i bivše američke dužnosnike.