Interesi

Najveća znanstveno-tehnološka vojna postignuća u 2019.

robot

Laboratorij za vojna istraživanja CCDC američke vojske ima misiju otkrivanja, inovacije i prijenosa znanosti i tehnologija kako bi američkoj vojsci osigurao dominantnu poziciju globalne strateške sile.

U 2019. godini navedeni je laboratorij bio vrlo zaposlen, a njihov znanstvenik dr. Alexander Kott složio je listu 10 najvećih ostvarenih napredaka u vojnoj tehnologiji, koji će poduprijeti američku viziju vojnika budućnosti.

Brazilski predsjednik Gretu Thunberg nazvao derištem

srca mi

Nakon što je švedska aktivistica Greta Thunberg govorila kako je zabrinuta zbog krčenja šume u Amazonu, uslijedio je oštar komentar brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara, koji ju je nazvao malim derištem.

Šesnaestogodišnja Thunberg je u svom govoru spomenula i ubojstva domorodačkih stanovnika u Amazonskoj prašumi.
Greta je rekla kako su Indijanci umrli jer su branili Amazon. Impresivno je kako mediji daju prostor takvom derištu - izjavio je Bolsonaro.

Uništavanje amazonske prašume potpuno izmaklo kontroli

prašuma u vatri

Oko 9.760 četvornih kilometara brazilske amazonske prašume uništeno je od kolovoza 2018. do srpnja 2019., objavila je u ponedjeljak brazilska nacionalna agencija INPE.

To je skoro 30 posto više nego li je uništeno tijekom istog razdoblja prethodne godine i najveća površina uništene prašume zabilježena od 2008. godine.

Ministar za okoliš Ricardo Salles za uništavanje ogromnih prostora prašume krivi ilegalnu gospodarsku aktivnost.

Doktor koji je omogućio nalazak Bin Ladena trune u zatvoru

en face

Pakistanski liječnik koji je pomogao SAD-u da pronađe vođu al-Qaede Osamu Bin Ladena podnosi žalbu na zatvorsku kaznu.

To je prvi put da se slučaj Shakila Afridija rješava pred očima javnosti. Sudac je odgodio slučaj do 22. listopada, na zahtjev tužitelja.

Uloga dr. Afridija bila je velika sramota za Pakistan. Tvrdi da mu je uskraćeno pošteno suđenje. Nikada nije formalno optužen za svoju ulogu u operaciji 2011. godine, za lov i ubijanje najtraženijeg čovjeka na svijetu.

Kćer Ivanku želio postaviti na čelo Svjetske banke jer je "dobra s brojevima"!

en face

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u petak da je namjeravao svoju kćer Ivanku (37) postaviti na čelno mjesto Svjetske banke jer je "jako dobra s brojevima".

Ona je rođena za diplomaciju, objasnio je Trump u razgovoru za časopis The Atlantic. Bila bi izvrsna u Ujedinjenim narodima, na primjer.

Da sam je imenovao, svi bi vrištali da se radi o nepotizmu, iako to nema nikakve veze s nepotizmom, dodao je.

Grad već 430 godina plaća kamate na dug iz mračnog doba Inkvizicije!?

lomača

Njemački grad Trier godišnje Crkvi plaća 362,50 eura iz svog proračuna na ime kamata na posudbu još iz mračnog doba Inkvizicije. To traje već 430 godina, a sve je počelo smaknućem jednog uglednog bogataša kojeg su optužili da je vještac.

"Fladeova zaostavština" potječe od čovjeka po imenu Dietrich Flade, koji je prvo zadavljen, a nakon toga je njegovo mrtvo tijelo spaljeno u rujnu 1589. godine.