Postoji li crna svjetlost?

prizma

Nitko nije kroz povijest čovječanstva trebao dokazivati kako je Sunce i sunčeva svjetlost glavni izvor života na Zemlji, to su ljudi osjećali i znali od samog početka.

Ali ipak, ljudska je znatiželja stalno nastojala proniknuti u zagonetne tajne sunčeve svjetlosti. Iskorak na tom putu je svakako proučavanje ponašanja loma zrake svjetlosti kroz staklenu prizmu.

Isac Newton

Isaac Newton je u 17. stoljeću zaključio kako se bijela svjetlost sastoji od različitih boja, čestica svjetlosti koje se kreću pravocrtno, a raspoređuju se po bojama što je rezultat različitog kutnog loma kroz prizmu.

Newtonov suvremenik Christian Huygens bio je uvjeren u valnu prirodu svjetlosti, tvrdio je kako se svjetlost širi prostorom u obliku elektromagnetskog vala.

Tek je u dvadesetom stoljeću taj problem riješen, i Newton i Huygens bili su u pravu, svjetlost pokazuje pravocrtne i valne osobine kretanja.

Cijelo stoljeće nakon Newtona i Huygensa, C. W. Röngent otkriva novi, za oko nevidljivi, element svjetlosti, i naziva ga X zrakama.

Odmah nakon otkrića, rendgenske ili X zrake nalaze naglu primjenu u mnogim granama znanosti, od tada započima još veća potraga za novim spoznajama elektromagnetnog zračenja svjetlosti.

Uskoro slijedi otkriće Gama zraka koje imaju osobine slične X zrakama, Gama zrake imaju manju valnu dužinu i nastaju u atomskoj jezgri atoma, za razliku od X zraka koje nastaju u vanjskom dijelu omotača atoma.

Nova spoznaja o mogućem postojanju nevidljivih prodornih zraka dolazi 1931. godine od Volfganga Paulija, koji je tvrdio kako postoje Neutrini, koji nastaju u dubini Sunca kao posljedica nuklearne fuzije.

Trebalo je sačekati 25 godina dok se Neutrini nisu uspješno detektirani i to na strani Zemlje, suprotnoj od Sunca.

Često puta stvara zabunu ime Neutrin sa imenom Neutron, oba imena upućuju na neutralnost, samo što Neutrin još znači i vrlo sićušan.

Dugo se mislilo kako Neutrini uopće nemaju masu, jer nesmetano pravolinijski prolaze kroz Sunce, prolaze kroz zemljinu atmosferu i bez otpora prodiru kroz cijelu Zemlju.

Pitam se, ako postoje čestice koje nastaju duboko u Suncu i nesmetano, brzinom svjetlosti, putuju prema Zemlji, zatim, nesmetano, bez otpora, prolaze kroz Zemlju na njenu stranu gdje je trenutno noć, imaju li te čestice išta zajedničko sa fenomenom pojave noći ili mraka?

Dakle, je li mrak, u stvari, Crna svjetlost kao jedan od svjetlosnih elemenata izvora sunčeve svjetlosti, koja se filtrira kroz zemlju?

Ili, postoji li mogućnosti da je mrak/noć jedan od elemenata sunčeve svjetlosti sličnog svojstva poput Neutrina.

Usuđujem se tvrditi kako je pojava mraka odnosno noći odraz elementa sunčeve Crne svjetlosti, te da je ta Crna svjetlost vidljiva i u svakoj sjeni predmeta izloženih sunčevim zrakama u vrijeme dnevnog sunčanog dana.

Isto tako tvrdim kako je Crna svjetlost najzastupljeniji element sunčeve svjetlosti, nije vidljiva sve dok joj odgovarajuće prepreke i filteri ne priguše ostale vidljive elemente iz spektra. Mislim kako Crna svjetlost nema masu niti valnu dužinu, nastaje u trenutku kad i ostali elementi vidljive svjetlosti, a širi se svemirskim prostorno brzinom većom od C u obliku crnog rastućeg svemirskog balona. Možda je to jedan od razloga što u svemiru postoje crne rupe, pitam se, je li to samo Crna svjetlost iza koje kasne ostali sporiji elementi svjetlosti nastali u nekoj eksploziji?

sjene

Moja tvrdnja o postojanju Crne svjetlosti ima uporište u nekim prirodnim pojavama koje ću navesti:

 1. Pojava dvostruke duge, nakon kiše, na nebu nije pravilno protumačena, uopće se ne radi o dvostrukoj već o kompletnoj dugi. Iz razloga što ta pojava prikaziva stvarnu dugu onakvu kakva jeste, a da bi je kao takvu u cijelosti vidjeli treba je promatrati točni iz određenog kuta.

  Između crvenih boja te "dvojne" duge svaki put se pojavljuje i uočava široki tamni pojas za koji mislim da pripada djelu spektra sunčeve Crne svjetlosti.

  dvostruka duga

  Dvostruka duga

 2. U razdoblju totalne pomrčine sunca, na vidljivom disku Mjeseca uočavamo izrazito jako crnilo, to je crnilo posljedica snažnog izvora Crne sunčeve svjetlosti koja izbija kroz Mjesec na nama vidljivu stranu.

  pomrčina

  Ne treba zanemariti činjenicu da Mjesec u pojedinim fazama nije izrazito crn na svojoj noćnoj strani kao u vrijeme pomrčine Sunca.

  mjesec

  Imajmo u vidu da Mjesečevu noćnu stranu u svim fazama obasjava manje svjetlosti koja se odbija od Zemlje, nego što bi je trebala obasjavati u vrijeme totalne pomrčine i nekoliko sati nakon nje dok Mjesec još zadržava onaj svoj izrazito crni disk. Bez obzira što je Mjesec djelimično zaklonio Sunce opet se sa Zemlje reflektira dovoljno svjetlosti prema njemu, trebali bi biti vidljivi njegovi pejsaži kao i u drugim fazama kad je odmaknut daleko od pravca Sunca.

 3. Komete nemaju rep, njihov rep je posljedica sjene sunčeve Crne svjetlosti.

  Kometin rep

  Moj je zaključak da Crna svjetlost ne prolazi kroz glavu kometa, niti prolazi kroz druga tijela ohlađena na 0 Kelvina, ta bi temperatura trebala odgovarati temperaturi glave kometa.

  Zatim, pogrešno je znanstveno tumačenje koje zastupa teorija o nastanku kometina repa.

  Nije moguće da čestice sunčeva vjetra otkidaju molekule s glave komete i od toga tvore njezin rep. Ako imaju sposobnost otkidanja molekula s glave komete te bi molekule dobile novu putanju kroz svemir i nikad se nebi ponovno vratile na putanju komete kao što čini njen rep i timo dokazuje ponašanje svake druge sjenke sunca.
  Ako rep komete na svom putu oko Sunca ne oponaša klasičnu sjenku, nemoguće je dokazati zašto djelovi tog istog repa povremeno ubrzavaju zatim usporavaju i nastavljaju putanju u odlasku od Sunca ispred glave komete gurajući rep ispred sebe?

  ilustracija

  Ostaje otvoreno još jedno pitanje, ako je rep komete posljedica sjene sunčeve Crne svjetlosti, koju ne propušta glava (jezgra) komete, zašto je onda njezin rep bijele ili sive boje?

  Moj je odgovor da boja tog repa otkriva stvarnu boju čistog svemira.

  Nemože se zaobići pitanje, zašto komete povremeno pokazuju dva repa koja izlaze iz jezgre komete pod različitim kutovima?

  Dvostruki rep komete

  Mislim da taj drugi rep tvori izvor Crne svjetlosti, opet kao sjenku, iz pravca neke bliže zvijezde ili iz pravca neke nama bliže galaksije.

Krešo Vujević
ponedjeljak, 21. siječnja, 2019. - 14:33