Coca Cola, Pepsi i Nestle najveći proizvođači plastičnog otpada u svijetu

plastika

Međunarodna organizacija Greenpeace objavila je da su proizvođači pića Coca-Cola, PepsiCo i Nestle najveći proizvođači plastičnog otpada u svijetu.

U izvješću Greenpeacea objavljenom u utorak navodi se kako je ova organizacija, u saradnji s pokretom "Break Free From Plastic", organizirala 239 akcija čišćenja plastike u 42 države u svijetu, što je rezultiralo prikupljanjem 187 tisuća komada plastike.

Navodi se da je cilj akcije bio pokazati javnosti u kojoj mjeri velike korporacije i svjetske kompanije pridonose zagađenju okoline.

U izvješću se ističe da je najveći svjetski proizvođač bezalkoholnih pića, Coca Cola, ujedno i najveći proizvođač otpada, a plastični otpad poznatog brenda pronađen je u 40 od 42 države.
Kontrole brendova nude neoborivi dokaz uloge korporacija u jačanju globalnog zagađenja, kazao je Von Hernandez, koordinator pokreta Break Free From Plastic.

Najčešći pronađeni tip plastičnog otpada bio je polistiren i nalazi se u ambalaži šoljica za kavu, a slijedi ga PET koji se koristi u proizvodnji boca.

AA
utorak, 9. listopada, 2018. - 19:18