Video

Dokumenti, analize, pogledi, razmišljanja ...

Urota prehrambene industrije: Kako nas debljaju

Miris pečenih slastica dopire vam do nosa već na ulazu supermarketa, vaš se želudac buni, a usta pune slinom.

Oko 40 tisuća proizvoda nalazi se u prosječnom supermarketu, a unatoč najboljim namjerama kupca koji je došao obaviti šoping, podsjetnik s listom za kupovinu se barem dvostruko povećava.

Popuštamo raznim akcijama, popustima i privlačnim reklama - jer zašto ne kupiti dva čipsa za cijenu jednog, nebitno što ga nismo ni mislili kupiti. Prije nego znamo, kolica su nam puna, a čokoladica zgrabljena na blagajni već je u ustima.

London: "Ovo je bilo korporativno ubojstvo"

Nakon smrtonosnog požara u Londonu, sve su oštrije kritike zbog očigledno neadekvatne zaštite od požara na stambenoj zgradi koja je izgorjela. Laburistički parlamentarni zastupnik David Lammy posebno je oštro reagirao, nazvavši nesreću "sramotom" i "korporativnim ubojstvom".

Ovo je najbogatija općina u našoj zemlji, a tretira ljude na ovakav način. Trebali bi to nazvati korporativnim ubojstvom iz nehaja, to je upravo to i trebalo bi izvršiti uhićenja, iskreno, komentirao je Lammy, zastupnik za Tottenham, prilikom javljanja uživo u emisiju na BBC Radio 4.

Okultne tajne Drugog svjetskog rata

Rat koji je posve izmijenio sliku svijeta, odnos snaga i prijetio uništiti čitavo čovječanstvo nije uključivao samo standardnu borbu - već i puno toga mističnog, pa i paranormalnog.

Ovo je pet takvih tajni iz Drugog svjetskog rata:

Die Glocke

Od 1943. do 1945. nacistička je Njemačka imala plan konstruirati sedam masivnih struktura ispod poljske Sova planine u centralnom Sudetu. Kodno ime operacije je bilo Riese (njemački - div), no iskapanja nisu nikad dovršena, a njihov stvarni cilj do danas ostaje potpuni misterij.

Što sve mesna industrija skriva od nas?

Šokantni video koji su snimile grupe za zaštitu prava životinja prikazuje nehumano postupanje s pilićima od prvog dana njihovog života. Pretpostavlja se da je snimka nastala u SAD-u.

Na snimci se vidi i kako se na tisuće živih pilića baca u kante i vreće ako se procijeni da nisu pogodni za uzgoj. Pilići se zajedno s ljuskama jaja iz kojih su se izlegli šalju na 'obradu, odmah nakon što su rođeni. Iz kutija ih bacaju na pokretne trake, odakle ih radnici nepažljivo prebacuju iz jednog odjeljka u drugi, kao da se ne radi o živim bićima.