Njemačka odvjetnica koja se protivi korona-mjerama smještena na psihijatriju

aplauz

Njemački mediji pišu o odvjetnici Beate Bahner, deklariranoj protivnici tzv. korona-mjera zabrane, koju je nakon niza prijava zbog "kršenja ljudskog dostojanstva" kao i poziva na otpor i prosvjede zbog mjera ograničavanja kretanja, policija nasilno privela i smjestila na psihijatriju.

Njemačka odvjetnica iz Heidelberga Beate Bahner, koja je specijalizirana za medicinsko pravo, odvedena je na Odjel psihijatrije nakon što je pokušala doći na Savezni ustavni sud Njemačke kako bi zatražila povlačenje svih mjera vezanih uz koronavirus jer ih smatra protuustavnim ograničenjem slobode njemačkih građana.

Ostavljala dojam zbunjenosti

Policija je potvrdila kako je odvjetnica Beate Bahner na Odjel psihijatrije primljena u nedjelju. Tamo je smještena protiv svoje volje.

Glasnogovornik policije je kazao kako je odvjetnica "ostavljala dojam zbunjenosti". Naime, odvjetnica Bahner je 3. travnja najavila tužbu protiv onih koji su donijeli mjere vezane uz zaštitu od širenja koronavirusa u njemačkoj Saveznoj državi Baden-Württemberg.

Tvrdila je kako odredbe u "do sada neviđenoj mjeri krše temeljna prava građana", pozivala na prosvjede i tvrdila da "Nijemci imaju prava na otpor".

Nekoliko dana kasnije, 8. travnja, poslala je žurnu prijavu protiv donesenih mjera Upravnom sudu Baden-Württemberga kao i Saveznom ustavnom sudu Njemačke. Na svom blogu je, između ostalog, napisala da je "cijela populacija onesposobljena i zaključana". Istodobno je pozvala na prosvjede u cijeloj državi i izjavila kako Nijemci imaju "pravo na otpor". Tvrdila je kako se mogu otvoriti svi kafići, restorani, škole…

O ovoj odvjetnici pišu brojni njemački mediji, a javno tužiteljstvo u Heidelbergu otvorilo je istragu o ovom slučaju. Inače, Beate Bahner je studirala pravo u Heidelbergu i Ženevi. U njemačku odvjetničku komoru primljena je od 1995. godine, a autorica je i nekoliko knjiga.

četvrtak, 16. travnja, 2020. - 10:16