Izborni stožer fotomontirao Trumpovu glavu na tijelo Grete Thurnberg

naslovnica Time

Kada je Time objavio osobu godine, američki predsjednik u četvrtak se našalio na račun šesnaestogodišnje švedske aktivistkinje Grete Thunberg i čestitavši joj poručio neka se opusti te savjetovao i "kako mora naučiti kontrolirati svoju ljutnju".

Trump, republikanski milijarder, povukao je Sjedinjene Države iz Pariškog klimatskog sporazuma.

Izborni stožer u kampanji za predsjedničke izbore 2020. sada se poslužio tom naslovnicom Timea montiravši Trumpovu glavu na Gretino tijelo, a ispod fotografije objavio je promidžbeni tekst.
Kada je riječ o provedbi obećanja, samo je jedna Osoba godine, napisao je Trumpov War Room i nabrojao Trumpove uspjehe.

Gospodarski rast, rekordno stvaranje radnih mjesta, povijesno smanjenje poreza, trgovinski sporazumi koji stavljaju Ameriku na prvo mjesto, uništen ISIS (Islamska država), gradnja zida (na granici s Mekskom) te poentirao zaključkom: obećanja dana, obećanja ispunjena.

usporedba

Na odgovore nije trebalo dugo čekati jer su se korisnici poigrali fotografijama i prikazali Trumpa kao pretilog starca ili zatvorenika, piše novozelandski newshub. Predsjednikov tim ranije je na Twitteru postavio fotomontažu Trumpove glave na 'isklesanom' golom torzu Sylvestera Stallonea u filmovima Rocky.

Greta Thunberg je u svome obraćanju UN-ovoj konferenciji o klimi optužila vlade i poslovne ljude kako zavaravaju javnost razgovarajući no to neće zaustaviti klimatske promjene.
Stvarna opasnost je to što političari i menedžeri prikazuju da se stvarna akcija provodi, a u stvarnosti ne radi se ništa osim kreativnog PR-a i vješte zarade, rekla je.

Časopis Time imenovao je Trumpa osobom godine za 2016.

nedjelja, 15. prosinca, 2019. - 10:05