Nije u pitanju novi Bermudski trokut, nego ...

plovilo

Tijekom prošle godine u azijskih vodama nestalo je 85 teretnih i putničkih brodova, tako da stručnjaci sve više spominju nastanak novog Bermudskog trokuta.

Naime, šest od 10 najvećih gubitaka dogodilo se u blizini azijskih zemalja. Prema izvještaju tvrtke za osiguranje, Allianz subsidiary Global Corporate & Specialty, vode oko južne Kine, Indokine, Indonezije i Filipina mjesta su jedne četvrtine svih gubitaka i nestanaka brodova.

Sve veći nedostatak sigurnosnih standarda

Kao glavni uzrok nesreća, a potom i nestanaka brodova stručnjaci ističu loše održavanje brodova ili preopterećenje pogotovo putničkih brodova.

Također, loše vrijeme, pogotovo oluje odigrale su veliku ulogu u nestancima brodova. No, kao jedan od velikih problema navodi se i nedostatak sigurnosnih standarda, ali isto tako i nedostatak provođenja pravila, pogotovo u Aziji. Najgore posljedice bile su 2016. godine kada je brod T. S. Taipei pukao na dva dijela nakon čega se napunio vodom kroz pukotinu na vratima broda.

Štede i zapošljavaju posadu s malim iskustvom

Zatim New Mykonos, brod od 81.000 tona, nasukao se na Madagaskaru u veljači te je potonuo nakon 10 tjedana i to je bio gubitak najvećeg broda u proteklih godinu dana, piše 100posto.hr.

Stručnjaci ističu kako problem leži i u tome što brodovi postaju sve veći, čime se stvaraju sve veći rizici za ukrcavanje, a druge strane veliki problem leži i u činjenici da brodske tvrtke, kako bi uštedjele na novcu, često zapošljavaju posadu s niskim kvalifikacijama i iskustvom.

nedjelja, 30. prosinca, 2018. - 22:30