Trump ne vidi razloga za preslušavanje snimke ubojstva saudijskog novinara

rukovanje

Američki predsjednik Donald Trump rekao je da nema razloga da preslušava snimku ubojstva saudijskog novinara Jamala Khashoggija, u intervjuu emitiranom jučer.

Trump je u intervju objavljenom na kanalu Fox News kazao kako je imao pristup i bio je obaviješten o snimci Khashoggijeva ubojstva u saudijskom konzulatu u Istanbulu, a koju je priskrbila turska vlada.

Ubojstvo je bilo vrlo silovito, okrutno i užasno, rekao je Trump i potvrdio da je primio dovoljno informacija i ne treba osobno preslušavati snimku patnje, to je užasna snimka.

U subotu je američki predsjednik kazao kako se priprema "cjelovito izvješće" o ubojstvu novinara Khashoggija i bit će objavljeno u ponedjeljak ili utorak ili idući tjedan.

Prema pisanju Washington Posta i New York Timesa koji se pozivaju na anonimne izvore, CIA je zaključila kako je saudijski princ nasljednik Mohammad bin Salman naručio ubojstvo novinara.

Američki State Department je u subotu objavio da Washington nije donio "konačan zaključak" o tome, a Trump je rekao da je zaključak CIA-e "vrlo preuranjen".

ponedjeljak, 19. studenog, 2018. - 11:27