Asteroid uzbunio znanstvenike, je li ga poslala druga civilizacija?

asteroid

Misteriozni međuzvjezdani asteroid 'Oumuamua moglo bi biti ogromno solarno jedro koje je poslala druga civilizacija u potrazi za znakovima života tvrde astronomi.

Oumuamua je stigla u naš Sunčev sustav u listopadu 2017. NASA je uočila neočekivano ubrzanje i pomak u putanji otkako je gigantski objekt ušao u unutarnji krug našeg sustava prošle godine.

Sada jedna studija tvrdi kako bi to moglo biti jedro koje su poslali izvanzemaljci i koje pokreće svjetlost.

Astronomi s Harvardskog Smithsonian Center for Astrophysics (CfA) analizirali su neobičan oblik objekta nalik na cigaru kao i njegovo nepredvidljivo kretanje.
Zaključili su da bi čudnovat asteroid mogao biti svjetlosno jedro umjetnog porijekla. Znanstvenici kažu da je čudno ubrzanje moguće rezultat sunčeve radijacije koja pokreće to gigantsko jedro.

Obzirom na umjetno porijeklo, jedna mogućnost je da je ‘Oumuamua svjetlosno jedro koje plovi u međuzvjezdanom prostoru kao krhotina napredne tehnološke opreme. Alternativni, više egzotični scenarij je da je ‘Oumuamua potpuno operativna sonda koju je u Zemljinu blizinu namjerno poslala druga civilizacija, napisali su.

Druga opcija, koja bi objasnila potpuni nedostatak komunikacije i bilo kakvog signala je da je plutajuće tijelo zapravo krhotina izvanzemaljskog svemirskog broda.

ponedjeljak, 5. studenog, 2018. - 12:09