Žene sve češće tetoviraju vješalicu, a razlog je zbilja mračan i potresan

tetovaža

Na Instagramu se u posljednje vrijeme često mogu vidjeti fotke s tetovažama malih vješalica. Tetovaža simbolizira pravo na siguran pobačaj, a trend tetoviranja je krenuo u Americi gdje je šest žena na visokim pozicijama tetoviralo malu vješalicu kao znak pobune protiv zatvaranja klinika za siguran pobačaj.

Sve više žena tetovira vješalicu kako bi upozorile na opasnost od ilegalnih pobačaja koji se u zemljama u kojima je zabranjen izvode pod nekontroliranim i opasnim uvjetima za život žene.

Razlog zbog kojeg tetoviraju baš vješalicu zaista je mračan i potresan. Naime, do prije nekoliko desetaka godina abortuse su nerijetko izvodile žene u kućama, a za izvođenje abortusa koristila se metalna uvijena vješalica.

Pobačaj na takav način bio je iznimno bolan, a infekcije i smrtni slučajevi bili su jako česti. Diane Horvath-Cosper, jedna od žena u Americi koja se bori protiv zatvaranja klinika za siguran pobačaj, kazala je kako zatvaranje klinika za siguran pobačaj neće smanjiti broj pobačaja već samo povećati broj onih izvedenih kod kuće koji ženu vrlo lako mogu dovesti u životnu opasnost.

ponedjeljak, 15. listopada, 2018. - 11:40