Palestincima stiže pošta s osam godina zakašnjenja

rušenje

Palestinci u okupiranoj Zapadnoj obali uskoro će primiti posebnu dostavu više od 10 tona pošte koju je Izrael zadržavao zadnjih osam godina.

Zaposlenici pošte su posljednjih dana razvrstavali tisuće torbi s pismima i paketima u gradu Jerihonu na Zapadnoj obali nakon što su izraelske vlasti dopustile njihov ulazak iz susjednog Jordana.

Deset i pol tona pošte zadržano je u Jordanu od 2010. jer Izrael nije htio dozovoliti izravnu pošiljku Palestinskoj samoupravi na Zapadnoj obali, istaknuli su palestinski dužnosnici.

Pošta za Zapadnu obalu i Pojas Gaze, teritorije čije su granice pod kontrolom Izraela, prvo mora proći kroz tu državu, što joj omogućuje da provodi sigurnosnu provjeru.

Izraelske vlasti su naglasile da je omogućena dostava jednokratna gesta, a da se trenutno radi na provedbi dogovora iz 2016. kojim će međunarodna pošta moći izravno stizati na Zapadnu obalu, prenosi Hina.

U pošti u Jerihonu su među razvrstavanim predmetima bila i invalidska kolica i igračke.
Formirana je skupina iz Jerihona kako bi ljudima dostavila poštu što je prije moguće, rekao je Hussein Safawta, upravitelj palestinske poštanske službe.

No Ramadan Ghawazy, zaposlenik pošte, upozorava kako neke od pošiljaka neće moći biti dostavljene jer je njihov sadržaj iscurio iz oštećenih kuverti i kutija, dok su na nekima adrese nejasne.
Ima igračaka za djecu. Možda su imala samo jednu godinu kad su im poslani ti pokloni. Sada imaju osam, dodao je Ghazawy.

ponedjeljak, 20. kolovoza, 2018. - 11:06