Kolumbijski narko kartel raspisao nagradu za policijskog psa

njemački ovčar

Latinoamerički karteli poznati su po svojoj okrutnosti i bezočnim ubojstvima novinara, policajaca, vojnika i političara. Ali kolumbijski kartel sad je raspisao nagradu za ubojstvo policijskog psa tragača.

Sombra, policijski pas tragač, postala je zvijezda u Kolumbiji zbog svoje učinkovitosti u pronalasku droge. Zaslužna je za hvatanje čak 245 članova narko kartela i zapljenu čak 9 tona kokaina.

Ali šestogodišnji kuja njemačkog ovčara, koja je omiljena i među djecom i među odraslima u Kolumbiji, u ozbiljnoj je opasnosti. Narko kartel Urabeños raspisao je nagradu od 200 milijuna pesosa, odnosno 70 tisuća dolara, objavila je kolumbijska policija.

Policija je premjestila Sombru u zračnu luku El Dorado u glavnom gradu Bogoti zbog straha za njenu sigurnost.

Osim njenog trenera Josea Rojasa, ovog psa tragača sad na zadatku prate i drugi policajci kako bi je zaštitili.

Sombra je u zadnje tri godine postala Otonielova muka, zaplijenivši 9 tona kokaina, dodaje policija. Dario Antonio Usuga, poznat po nadimku Otoniel, šef je Urabeñosa i jedan od najtraženijih ljudi u zemlji.

Najpopularniji kolumbijski pas sudjelovao je u gotovo 300 policijskih operacija, a već je dobio i dvije medalje K-9 za hrabrost. Treću bi mogao dobiti ove godine.

nedjelja, 29. srpnja, 2018. - 08:59