"Obitelji pripadaju zajedno" - prosvjedi protiv Trumpove politike

žica

Diljem Sjedinjenih Američkih Država očekuju se prosvjedi protiv imigracijske politike administracije Donalda Trumpa i odluke o odvajanju djece od roditelja imigranata.

Središnji će se prosvjed, pod nazivom "Obitelji pripadaju zajedno", održati u Washingtonu, a ostali se planiraju u 700-ak gradova. Nekoliko ih je već održano proteklih dana, a snažno je odjeknulo i uhićenje 500-ak žena koje su ovoga tjedna prosvjedovale ispred Senata. Među njima je i glumica Susan Sarandon, koja je na twitteru objavila da je jedna od uhićenih.

Prosvjed Marša žena dio je vala akcija protiv Trumpa, čija je administracija u svibnju zatražila progon svih odraslih koji ilegalno uđu u državu. Zbog toga je više od 2.000 djece, koja su ilegalno došla u SAD, odvojeno od roditelja i rođaka i zatvoreno u prihvatne centre ili udomiteljske obitelji diljem zemlje.

Iako je Trump pod pritiskom javnosti prošli tjedan potpisao izvršnu uredbu u kojoj se obvezao da neće razdvajati djecu od roditelja u migrantskim prihvatnim centrima, prosvjedi će se ipak održati.

subota, 30. lipnja, 2018. - 13:14