Što nam sad sprema Bilderberška skupina?

doček

Među temama redovnog sastanka skupina Bilderberg, koja smatraju svjetskom vladom u sjenci, održanom početkom lipnja u Torinu, bili su i Rusija, te izbori u SAD, navode portali za političku analitiku.

Pozivajući se na anonimne izvore, portali tvrde da je puni dnevni red summita misteriozne grupe Bilderberg glasio: Rast populizma u EU, rast nejednakosti, budućnost poslovanja, umjetna inteligencija, izbori u SAD, slobodno tržište, globalno vodstvo SAD, Rusija, kvantna računala, Saudijska Arabija i Iran, svijet post-istine i trenutna događanja.

Sastanak je, navode, prošao u uobičajenoj tajnosti, bez navođenja počasnih gostiju.

U Italiji se tako sastala 131 osoba iz 23 zemlje u različitom poslovnom okruženju, pa je bilo i etabliranih političara, kao i onih u usponu, ekonomskih stručnjaka, znanstvenika i profesora, te medijskih mogula i novinara.

Nikoga ne čudi kad na rijetkim fotografijama s tih sastanaka moćnih ljudi vidi kako uz čašu skupocjenog šampanjca razgovaraju vlasnik vodećeg medija, korumpirani političar i šef nacionalne banke. Osnovni kriterij je moć, koju imaju pozvani gosti.

srijeda, 13. lipnja, 2018. - 12:01