Rusi zatočili ukrajinske vojne dupine, štrajkali su glađu i uginuli!?

pod morem

Ukrajina ima tajni program dresiranja morskih sisavaca za izvršavanje vojnih zadaća i vojsku dupina u centru na Krimu, ili je barem imala, piše The Guardian.

Nakon ruskog pripajanja Krima u 2014. godini, uhvaćeni su ukrajinski vojni dupini. Država je zahtijevala njihovo vraćanje, ali ruske snage su to odbile. Neki su smatrali da Rusi namjeravaju ponovo izdresirati dupine kao ruske vojnike, a ruska agencija RIA Novosti citirala je izvor koji je naveo kako stručnjaci razvijaju nove tehnologije za učinkovitu upotrebu dupina.

Dupini su uginuli domoljubno, braneći svoju državu

Četiri godine kasnije, čini se da Rusi nisu proveli svoj navodni plan, a većina dupina je uginula. Boris Babin, predstavnik ukrajinske vlade na Krimu, izjavio je ovog tjedna da su dupini uginuli na domoljubni način, braneći svoju državu. Kazao je kako su odbili poslušati naredbe ruskih uljeza i jesti njihovu hranu, a štrajk glađu doveo je do njihove smrti.

Babin je za ukrajinske novine Obozrevatel izjavio kako su dupini vrijedni poštovanja više od ljudskih vojnika:
Dresirane životinje ne samo da su odbile interakciju s ruskim trenerima, već su odbile i njihovu hranu. Mnogi ukrajinski vojnici puno su neozbiljnije shvatili svoje zakletve i odanost.

Drugi su porekli ove tvrdnje i optužili Ukrajinu za loše postupanje prema dupinima. Ukrajinski političar Vladimir Oleinik izjavio je kako se radi o promidžbi protiv Moskve i glasinama.

Ruski zastupnik Dmitrij Belik kazao je kako su svi dupini koji su služili u pomorskim snagama Ukrajine prodani ili su uginuli od prirodnih uzroka prije 2014. godine.

petak, 18. svibnja, 2018. - 11:30