Bill Gates upozorava na smrtonosnu pandemiju gripe

en face

Bill Gates izdao je ozbiljno upozorenje o smrtonosnoj bolesti koja bi mogla ubiti više od 30 milijuna ljudi u samo nekoliko mjeseci.

Osnivač Microsofta vjeruje da bi smrtonosna epidemija gripe mogla pogoditi naš planet te da bi se za nju čovječanstvo trebalo pripremati kao što se priprema za rat.

Milijarder i filantrop rekao je da postoji značajna vjerojatnost velike i smrtonosne suvremene pandemije koja bi mogla pogoditi svijet tijekom naših života.

Ovo apokaliptično upozorenje Gates je iznio u petak na znanstvenom skupu u Massachusettsu. Iako je o temi govorio i ranije, nikad u svoje riječi nije bio toliko siguran.

Napomenuvši kako je obično optimist, Gates je priznao kako postoji jedno područje u kojem svijet ne čini dovoljno da postigne napredak, a to je pripremljenost na izbijanje pandemije.

U pokušaju da svijet ozbiljno shvati prijetnje o kojima često govori, Gates se u ožujku sastao i s Donaldom Trumpom.

U međuvremenu, američki kongres odobrio je dodatna sredstva Nacionalnom centru za kontrolu i prevenciju bolesti. Gates se nada kako bi SAD mogao potaknuti i druge zemlje da se pripreme za scenarije izbijanja epidemije.

ponedjeljak, 30. travnja, 2018. - 11:04