Hrvatskim masonima blokiran račun, redu Slobodnih zidara prijeti stečaj

logo

Vrhovnom vijeću 33. stupnja i posljednjeg stupnja drevnog i priznatog Škotskog reda Slobodnih zidara Hrvatske prijeti stečaj, čije otvaranje je na Trgovačkom sudu u Zagrebu predložila Fina zbog, kako se navodi, 17.505 kuna nepodmirenih obveza.

Fina navodi kako ta udruga nema zaposlenih i kako ne raspolaže podacima o njezinoj eventualnoj imovini.

Sljedeći korak napravio je zagrebački Trgovački sud koji je pozvao vjerovnike koji možebitno također žele predložiti otvaranje stečaja da to i učine, ali uz uvjet da u tom slučaju moraju predujmiti sredstva za namirenje troškova postupka.

Sud je pozvao i zadnjeg predsjednika te udruge da dostavi popis njezine imovine koji mora biti ovjeren kod javnog bilježnika. Ako se nitko od vjerovnika ne javi kao zainteresiran za provođenje tog postupka i ne uplati predujam ili zadnji navedeni predsjednik ne dostavi traženi popis imovine ili ako bi iz tog popisa proizlazilo kako udruga nema imovine, sud će provesti skraćeni stečajni postupak.

To znači da će stečaj istovremeno otvoriti i zatvoriti, nakon čega će se Vrhovno vijeće 33. stupnja i posljednjeg stupnja drevnog i priznatog Škotskog reda Slobodnih zidara Hrvatske izbrisati iz Registra udruga i više neće postojati.

Slobodna Dalmacija