Strašilo

buahaha

Amerikanci priznali ubojstvo deset civila

eksplozija

Američka vojska je priznala u petak da je njezin posljednji napad krajem kolovoza u Kabulu, u kojem je poginulo deset civila, od kojih sedmero djece, bio "tragična pogreška".

Nije vjerojatno da su vozilo i oni koji su poginuli bili povezani s džihadističkom skupinom Islamska država-Khorasan (IS-K) ili da su predstavljali izravnu prijetnju za američke snage, izjavio je novinarima Kenneth McKenzie, šef američkih snaga u Afganistanu prije njihovog konačnog povlačenja.

Plaćaju cijepljenje beskućnicima kako bi umjesto njih dobili COVID putovnicu

spavanje

I pandemija je, nažalost, situacija u kojoj će neki neljudi koristiti sirotinju i marginalne skupine stanovništva koji žive na rubu ili su ovisnici. Zbog stotinjak eura siromašni pojedinci su spremni ugroziti svoje zdravlje i cijepiti se protiv Covid-a više puta, raznim cjepivima, sa zdravstvenim iskaznicama osoba koje im za to plate, a ne žele primiti cjepivo. U Austriji, policija na svojoj službenoj stranici upozorava da se ne kupuju lažne covid putovnice, što potvrđuje da ih netko prodaje.

Izvješće razotkrilo desetljeća zlostavljanja u londonskim domovima za djecu

suze

Djelatnici britanskih socijalnih službi izložili su ranjivu djecu seksualnim prijestupnicima koji su se infiltrirali u dječje domove i udomiteljske obitelji s razornim, cjeloživotnim posljedicama po žrtve, pokazalo je izvješće o desetljećima zlostavljanja djece objavljeno u utorak.

Djelatnici u londondskom okrugu Lambeth "prema djeci su se odnosili kao da su bezvrijedna" i, kako izgleda, pokazivali su "bezosjećajni nemar za ranjivu djecu koju su bili plaćeni paziti", po nalazima Neovisne istrage o seksualnom zlostavljanju djece (IICSA).

Umirovljeni generali i časnici šokirali Francusku

za govornicom

Francuska čelnica krajnje desnice Marine Le Pen posipa se pepelom nakon što je otvoreno podržala umirovljene generale i časnike koji su takoreći pozivali na državni udar.

Krajnje desničarski tjednik Valeurs Actuelles prošli je tjedan objavilo kontroverznu kolumnu koju je potpisalo 20 umirovljenih generala, 80 bivših časnika i oko 900 vojnih dužnosnika. U kolumni pozivaju predsjednika Emmanuela Macrona da zaustavi zemlju koja u rukama islamista tone u kaos i građanski rat.

Porast govora mržnje i zločina iz mržnje u velikim dijelovima Evrope

suze

Vijeće Europe izrazilo je zabrinutost zbog porasta govora mržnje i zločina iz mržnje u velikim dijelovima Europe.

Kako je jučer na online konferenciji za novinare rekao Daniel Holtgen, posebni predstavnik za antisemitske, antimuslimanske i druge oblike vjerske netrpeljivosti i zločina iz mržnje pri Vijeću Europe, ovo se posebno odnosi na online prostor gdje je crta između slobode govora i govora mržnje tanka.

Mladi u Americi misle kako su Židovi odgovorni za holokaust

židovi

Najnovija studija otkrila je "šokantan" nedostatak znanja o holokaustu među odraslim mladim Amerikancima do 40. godine života, od kojih čak 11 posto misli da su židovi uzrokovali holokaust.

Ispitivanje, čiji su rezultati objavljeni u srijedu, također je utvrdilo kakol dvije trećine ispitanika ne zna da su nacisti ubili šest milijuna Židova, dok njih 36 posto misli da je ubijeno dva milijuna ili manje Židova.