Strašilo

buahaha

Umirovljeni generali i časnici šokirali Francusku

za govornicom

Francuska čelnica krajnje desnice Marine Le Pen posipa se pepelom nakon što je otvoreno podržala umirovljene generale i časnike koji su takoreći pozivali na državni udar.

Krajnje desničarski tjednik Valeurs Actuelles prošli je tjedan objavilo kontroverznu kolumnu koju je potpisalo 20 umirovljenih generala, 80 bivših časnika i oko 900 vojnih dužnosnika. U kolumni pozivaju predsjednika Emmanuela Macrona da zaustavi zemlju koja u rukama islamista tone u kaos i građanski rat.

Porast govora mržnje i zločina iz mržnje u velikim dijelovima Evrope

suze

Vijeće Europe izrazilo je zabrinutost zbog porasta govora mržnje i zločina iz mržnje u velikim dijelovima Europe.

Kako je jučer na online konferenciji za novinare rekao Daniel Holtgen, posebni predstavnik za antisemitske, antimuslimanske i druge oblike vjerske netrpeljivosti i zločina iz mržnje pri Vijeću Europe, ovo se posebno odnosi na online prostor gdje je crta između slobode govora i govora mržnje tanka.

Mladi u Americi misle kako su Židovi odgovorni za holokaust

židovi

Najnovija studija otkrila je "šokantan" nedostatak znanja o holokaustu među odraslim mladim Amerikancima do 40. godine života, od kojih čak 11 posto misli da su židovi uzrokovali holokaust.

Ispitivanje, čiji su rezultati objavljeni u srijedu, također je utvrdilo kakol dvije trećine ispitanika ne zna da su nacisti ubili šest milijuna Židova, dok njih 36 posto misli da je ubijeno dva milijuna ili manje Židova.

Koronavirus i Trumpove medicinske besmislice

ego

Tijekom posjete tvornici Ford u Ypsilantiju u državi Michigan, američki predsjednik Donald Trump odbio je nositi zaštitnu masku, iako je nošenje maske obvezno za sve koji uđu u bilo koji javni prostor u državi, uključujući i tvrtku Ford.

Iako je tvrtka upoznala službu protokola Bijele kuće s ovim internim propisom, iz predsjedničke administracije je stigao odgovor kako Bijela kuća ima svoje sigurnosne protokole i sama odlučuje o njima.

Amerikanci poslušali Trumpa, ispiru sinuse deterdžentima, povećan broj trovanja

poruka

Direktorica američkog Zavoda za javno zdravstvo u državi Illionis, Ngoki Ezike rekla je na konferenciji za medije kako je došlo do značajnog porasta slučajeva trovanja u posljednja dva dana u SAD.

Ona je navela kako su trovanje prijavili ljudi koji supokušavali isprati sinuse deterdžentima dok je jedna osoba u ustima grgljala mješavinu varikine i vodice za usta kako bi ubila virus.
Ubrizgavanje, probavljanje i šmrkanje sredstava za čišćenje je opasno. Ne savjetujemo to, to može biti smrtonosno - rekla je doktorica Ezike, piše CNN.

Poslušali Trumpov savjet za spas od korona virusa i nakon toga preminuli

prijetnja

Stariji bračni par iz Arizone uzeo je preparat nakon što su čuli predsjednika Donalda Trumpa da kemijski element u njemu pomaže u liječenju korona virusa.

Muškarac iz Phoenixa u SAD-u je preminuo, a njegova je supruga u bolnici u kritičnom stanju nakon što su oboje uzeli kemikaliju kojom su se željeli zaštititi od korona virusa.

Dogodilo se to nakon što je američki predsjednik Donald Trump izjavio da hidroksiklorokin ili klorokin, u kombinaciji s azitromicinom, pomaže u borbi s korona virusom.