Prodavani radioaktivni predmeti za koje neki vjeruju da štite od 5G mreže

quantum

Nadležni u Nizozemskoj su utvrdili da su radioaktivne ogrlice i drugi predmeti za koje su neki uvjereni da štite od 5G mreže prodavani širom zemlje.

Riječ je o 10 predmeta za koje je utvrđeno da imaju štetno jonizirajuće zračenje. Građani su pozvani da ih ne koriste te su upozoreni što bi se moglo desiti njihovom zdravlju ako bi ih koristili.

Ovakvi predmeti postoje iako nije dokazano da je 5G mreža štetna po zdravlje. U Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) su ustvrdili da je ova mreža sigurna te da se u kontekstu njenog utjecaja na zdravlje ne razlikuje od 3G i 4G mreže.

Za mobilne mreže koriste se nejonizirajući radio valovi kojima se ne oštećuje DNK. Uprkos tome, oni koji su uvjereni da je 5G štetan po zdravlje su uništavali 5G odašiljače.

Osim ogrlice, radioaktivni su i maska za spavanje "Energy Armor" i narukvica za koje neki misle da štiti od 5G mreže. Među takvim narukvicama je i ona namijenjena djeci "Magnetix Wellness".

Teorijama urota nastalo je tržište anti-5G proizvoda, a koji zapravo nemaju nikakvu funkciju. Nadležni u Velikoj Britaniji su u svibnju prošle godine zabranili prodaju USB-a za koji se tvrdilo da štiti od ove mreže, a koji je koštao 339 funti. Ovakvi USB-ovi su se prodavali na Amazonu.

Nizozemske vlasti su objavili listu svih radioaktivnih proizvoda.