Trump se planira vratiti na društvene mreže s vlastitom platformom

šaka

Bivši američki predsjednik Donald Trump, kome je zabranjen Twitter, Facebook i druge društvene mreže nakon napada na Kapitol 6. siječnja, planira pokretanje vlastite platforme za dva do tri mjeseca, rekao je Foxu jedan od njegovih viših savjetnika.

Jason Miller, glasnogovornik Trumpove kampanje za 2020. godinu, rekao je da će Trump ponovo ući u prostor društvenih medija s novom vlastitom platformom koja će "u potpunosti redefinirati igru".

Miller nije priopćio više detalja, a službenici The Trump Organizationa nisu bili dostupni za komentar.

Twitter je prošlog tjedna rekao kako će tražiti doprinos javnosti o tome kada i kako treba blokirati svjetske lidere, kazavši kako preispituje politiku i razmatra bi li se lideri trebali pridržavati istih pravila kao i drugi korisnici.

Twitter, Facebook i drugi bili su pod povećalom zbog načina na koji se ophode prema profilima političara i vladinih dužnosnika nakon zabrane Trumpovog naloga zbog poticanja na nasilje.

Facebook, koji je u siječnju na neodređeno vrijeme ukinuo Trumpa, zatražio je od svog neovisnog nadzornog odbora odluku treba li zabrana biti trajna.