Misteriozna komora u piramidi u Gizi možda sadrži "meteoritsko prijestolje"

sumrak

Prema novoj analizi drevnih religijskih tekstova, u velikoj praznini koja je otkrivena krajem prošle godine u Keopsovoj piramidi u Gizi moglo bi se nalaziti željezno prijestolje izrađeno od meteorita.

Direktor Odjela za matematiku i profesor arheoastronomije na Sveučilištu Politecnico u Milanu Giulio Magli proučavao je tekstove o piramidama, vjerske spise urezane u zidove Piramide oko 2400. godine prije Krista.

Na temelju svojih studija, Magli smatra kako je prijestolje faraona Khufua ili Keopsa smješteno unutar komore.
Naravno, to ne bi bilo istopljeno željezo, nego meteoritsko željezo koje je palo s neba u obliku željeznih meteorita, kaže Magli u svom radu.

Objašnjavajući strukturu piramide, Magli navodi kako prije dolaska u veliku pogrebnu komoru postoji galerija te da je novootkrivena soba iznad ove galerije, koja naizgled nema praktičnu funkciju.

Magli nudi moguće tumačenje koje je u skladu s postojećim spoznajama o egipatskoj pogrebnoj religiji, kao što je dokumentirano u tekstovima o piramidama.
U tim je tekstovima rečeno da će faraon, prije dolaska do zvijezda na sjeveru, morati proći kroz 'nebeska vrata' i sjesti na 'željezno prijestolje', pojašnjava Magli.