Američko izvješće nije dalo odgovor na pitanje o izvanzemaljcima

display

U službenom američkom izvješću o neidentificiranim letećim objektima (NLO) zaključuje se da nema dokaza o postojanju izvanzemaljaca, ali se ne objašnjavaju zagonetne pojave koje su zapazili američki vojni piloti, pišu američka glasila.

Pozivajući se na čelnike američke vlade koji su upoznati sa zaključcima tog izvješća što se treba objaviti krajem mjeseca, New York Times piše u četvrtak da je većinu pojava koje su zadnjih godina zapazili američki vojni piloti i dalje teško protumačiti.

Pentagon je lani objavio videosnimke koje su načinili piloti američke mornarice i na kojima se vide NLO-i. Jedna videosnimka nastala je u studenom 2004. a druge dvije u siječnju 2015.

Kongres je lani zatražio od vlade da obavijesti javnost o radu Pentagonove radne skupine za istraživanje tih pojava koje je povjereno američkoj mornarici.

U izvješću, za koje je nadležna uprava obavještajnih služba (DNI), zaključuje se da velika većina od više od 120 takvih incidenata sigurno nije povezana s tehnologijama koje ispituje američka vojska, rekao je dužnosnik.

No to je jedini siguran zaključak u tom dokumentu u kojemu se odlučno ne odbija mogućnost da je riječ o letjelicama izvanzemaljskog podrijetla, rekli su dužnosnici koji žele ostati anonimni.

Neki dužnosnici, na koje se poziva NYT, priznaju da bi činjenica da će dio izvješća ostati vojna tajna, mogao potaknuti nagađanja da američka vlada taji informacije o postojanju izvanzemaljaca.

Američke obavještajne službe se boje da Kina i Rusija ispituju nadzvučne tehnologije koje su deset do dvadeset puta brže od brzine zvuka i neobično su pokretljive, rekao je dužnosnik.

Ministar obrane Lloyd Austrin obaviješten je o pripremi izvješća, rekao je u petak glasnogovornik Pentagona John Kirby.
Ozbiljno shvaćamo svaki upad u prostor u kojemu djelujemo, dodao je.

NYT