Akcije

U siječnju 2017. Finska je počela nasumično odabranim građanima isplaćivati univerzalni temeljni dohodak. 2.000 ljudi između 25 i 58 godina tako mjesečno prima 560 eura, a pritom nemaju obvezu tražiti ili prihvatiti…

Islamskom Republikom Iranom od kraja siječnja širi se novi oblik prosvjeda. Žene na javnim mjestima skidaju svoje marame-hidžabe, vješaju ih na štap, dižu u vis i tako mirno čekaju da po njih dođe vjerska policija.…

Za jednak rad mora biti zajamčena jednaka plaća i u borbi za postizanje tog cilja Island je prva država koja je zakonom i pod prijetnjom novčanih kazni obvezala poslodavce da takvu jednakost i dokažu.

Od…

Maria Alekhina iz grupe Pussy Riot ima spreman odgovor na pitanja o tome kako je živjeti u Putinovoj Rusiji.
To nije Putinova Rusija. To je moja Rusija!, uzvratila je Alekhina trijumfalno…

Čelnici Svjetske trgovinske organizacije, Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda pozvali su u četvrtak Grupu čelnika 20 ekonomskih sila koji se sastaju u Hamburgu da poduzmu "odlučnu akciju na produbljavanju…

Jedna od najpopularnijijih društvenih mreža Instagram imat će posebne oznake za korištenje Photoshopa kako bi mladi vidjeli da su fotografije njihovih idola maksimalno obrađene.

Mnoge poznate pjevačice i…

Žitelji jednog sela u Škotskoj, kroz koje automobili prolaze i brže od 100 kilometara na sat, dosjetili su se kako da ih uspore.

Uzeli su stvar u svoje ruke – u drečavim žuto-zelenim prslucima kakve koristi…

Predstavnici Demokratske stranke SAD izradili su plan za smjenu američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Nakon sastanka demokrata sa investitorima na Floridi izrađen je plan. Dokument koji je…

Suosnivač Pink Floyda Roger Waters ocijenio je u četvrtak da je kultni album "The Wall" (Zid) danas aktualniji nego ikada s dolaskom Donalda Trumpa u Bijelu kuću.

Waters (73) je u Londonu…

Prvi supermarket koji će prodavati samo sačuvane prehrambene otpatke otvoren je u Njemačkoj. To je mali korak ka "zero-waste" društvu (prev. "bez otpada"), ali veliki korak prema podizanju društvene svijesti.